banner388
banner390
banner410
banner408

Bafra lokumu artık tescilli

Samsun'un Bafra İlçesi'nin meşhur kaymaklı lokumu tescillendi.

banner269

Bafra lokumu artık tescilli

Samsun'un Bafra İlçesi'nin meşhur kaymaklı lokumu tescillendi.

31 Ocak 2020 Cuma 19:19
Bafra lokumu artık tescilli

Bafra kaymaklı lokumu, coğrafi işaret belgesi aldı.

Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tescil belgesi teslim töreninde yaptığı konuşmada, “Coğrafi işaret, ürünün kaynağını, karakteristik özelliklerini coğrafi alan arasındaki bağlantıyı gösteren ve garanti eden kalite işaretidir. Ülkemizin gerek tanıtımı gerekse bölgesel kalkınma alanında katkı sağlayacak yöresel ürünler arasına Bafra kaymaklı lokumu da eklendi” dedi.

BAFRA'NIN 4 ÜRÜNÜ TESCİLLİ

Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Nur Aydıner Meral ve Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, konuşmasında şu ifadeleri kullandı; “Samsun’da toplam 12 ürünün coğrafi işaret tescili bulunmaktadır. Bu ürünlerden Bafra nokulu, Bafra zembili, Bafra pidesi ve bugün eklenen Bafra kaymaklı lokum ile 4 ürün Bafra ilçemize aittir” bilgilerini verdi.
Konuşmaların ardından Bafra kaymaklı lokum coğrafi işaret tescil belgesi Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Habip Asan tarafından Nur Aydıner Meral ve Göksel Başar’a teslim edildi.

Anahtar Kelimeler:
SamsunhaberBafralokumu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.