banner388

Bafra Karpuzu Yüzleri Güldürüyor

Adana karpuzunun bittiği dönemde çıkan Bafra Ovası'nda yetişen kavun ve karpuz üreticinin yüzünü güldürüyor.

Bafra Karpuzu Yüzleri Güldürüyor

Adana karpuzunun bittiği dönemde çıkan Bafra Ovası'nda yetişen kavun ve karpuz üreticinin yüzünü güldürüyor.

13 Temmuz 2016 Çarşamba 11:53
Bafra Karpuzu Yüzleri Güldürüyor

Bafra Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyesi üretici Mehmet Bilgiç, "Bu yıl Bafra Ovası’nda yetişen mahsuller çok güzel para yapıyor. Bafra karpuzunu şu anda yok satıyoruz. Bafra kavunu bal gibi. Kavunun da satışları çok güzel, fiyatlar çok iyi. Şu anda biz örtü altı üretimde çok güzel boşluk yakaladık. Bunu da değerlendirmek istiyoruz. Kozak karpuz yani ham karpuz kesmememiz lazım. Bu erkenciliği devam ettirmek lazım” dedi.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun ise şunları söyledi: “İlk olarak kavun hasadı başladı. Kavunun faturalı fiyatı 1 TL, karpuz fiyatları ise 75 kuruş civarında. Bafra Ovası geçen yılla aynı ekim alanına sahip. Fakat diğer bölgelerdeki ekimin az olması, küresel ısınmadan dolayı iklimin kurak gitmesi sebebiyle Bafra Ovası kavun ve karpuzda cazibe merkezi haline geldi. Şu anda Bafra Ovası’na Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen tüccarlar karpuzu hasat edilmeden tarlada pazarlık usulü ile alıp pazarlıyorlar. Bu yılın bereketli bir yıl olacağını düşünüyoruz. Geçen yıl yaşanan olumsuzlukların bu yıl yaşanmayacağını ve üreticinin yüzünün güleceğini tahmin ediyorum.”

Son Güncelleme: 13.07.2016 11:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.