banner388

Bafra halkına haksızlık yapıldı! UNESCO yokken biz vardık

Mehmet Yazıcı ile Uyan Samsun programında Kuş Cenneti'nde yapılan haksızlık, yanlış tanıtım ve usulsüzlükler masaya yatırıldı. Hüseyin Kurt'tan sert açıklamalar.

Bafra halkına haksızlık yapıldı! UNESCO yokken biz vardık

Mehmet Yazıcı ile Uyan Samsun programında Kuş Cenneti'nde yapılan haksızlık, yanlış tanıtım ve usulsüzlükler masaya yatırıldı. Hüseyin Kurt'tan sert açıklamalar.

16 Ekim 2018 Salı 15:28

Samsun Haber-Hüseyin Kurt, Mehmet Yazıcı ile Uyan Samsun programında açtı ağzını yumdu gözünü. Kuş Cenneti'nde yapılan usulsüzlükler, orada bulunan yerli halka yapılan haksızlık ve bölgenin yanlış tanıtımı hakkında çarpıcı açıklamalar yapıldı.

YERLİ HALK AF YASASINDAN NEDEN YARARLANDIRILMADI?

Hüseyin Kurt açıklamalarında, "19 Mayıs çok vakit kaybetti. Kuş Cenneti'nde 500 küsür tane yapı yıkıldı, bugünkü af yasası ile beraber o insanları evleri yıkılmayacaktı. Orda herkes topu birbirine atıyor. Yusuf Ziya Yılmaz geldi burası sanki kendi yeriymiş gibi oraya bir çadır kurdu vatandaşın yerini işgal etti. Göl yatağını doldurarak karavan parkı ve bir tane kafeterya yaptılar. Karavan parkı yaparken 2 tane 50 yıllık ağacı kestiler. Evleri yıktılar yıkılan evleri kumun altına gömdüler. İlçe belediye başkanlığı bu evrakları bekletseydi şimdi af kapsamında hepsi izinlerini alacaktı ve yıkım gerçekleşmeyecekti" ifadelerini kullandı.

UNESCO BURAYI KORUYACAKSA YERLİ HALK SAYESİNDE OLACAK

Kuş Cenneti'nin UNESCO mirasına kazandırılmasıyla ilgili konuşan Kurt, "UNESCO ile ilgili bir süreç yürüyor orada. Benim dedelerim oraya satın alarak geldiler burayı 120 yıldır UNESCO mu koruyordu? Biz orayı koruduğumuz için biz mağduruz. Orada mandaya verilen değer benim köylüme verilmiyor. O bölge içerisinde balıkçılıkla ilgili 3 tane kooperatifi var. O kooperatifleri ruhsatları eşit seviyede vereceklermiş. Yörükler daha fazla balık sattığı için diğer 2 tanedeki kooperatifteki kişiler ruhsatlarını 2 bin 500-3 bin liradan balıkçılara satıyor. Balık potansiyeline göre yada sınırın olduğu orana göre bunu dağıtsanız orantısızlık olmayacak. O zaman siz rant dağıtıyorsunuz. UNESCO  o bölgede vatandaşın desteği olmadan yürümez. En son bir komisyon kurmuşlar bir tane sivil toplum kuruluşu var. Sadece benim köyümde kooperatif var 2 tane dernek var bunlardan hiç temsilci yerelden bir temsilci yok. Sadece muhtar ve belediyeden bir kişi var. Yerel halk orayı korumuştur bundan sonrada yerli halk orayı koruyacaktır" sözcüklerini kullandı.

YANLIŞ TANITIM

Bölgenin tanıtımında hata yapıldığını ifade eden Kurt, "Doğal dengeyi bozuyorlar. İsimleri değiştiriyorlar orada Horhor Deresi diye bir yer yok ama adını öyle koymuşlar. Oradaki köylüyü rahatlatmak lazım. Emeklilik maaşını oraya vermiş tek evi orda olan insanlar vardı o insanların şuan evleri yıkıldı. Siz geldiniz orayı yıktınız, fuhuş yatağı oldu. Deltanın ortasına yolu yapıyorsunuz oradan arabalar geçiyor hayvanlar ölüyor. Siz doğayı böyle mi koruyorsunuz? Tanıtılmak istenilen yer trafiğe kapatıldı. Vatandaşın gitme isteği ortadan kalktı" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 16.10.2018 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Yazlıkçı 2018-10-16 17:37:41

Bir iki seneye kalmadan Arap şeyhleri oraları hep alır üneskoyada kalmaz yüsuf Ziya onlara hazırladı

Avatar
gariban 2018-10-16 18:31:50

uneskodan üçkuruş para alacaz diye deltanın ekolojik dengesini bozdunuz ne saz kaldı ne balık kaldı ne hayvancılık kaldı ne avcılık kaldı üç beş seneye kalmaz zaten hep kurur gider herkez rahat eder

Avatar
EMBİYA SANCAK 2018-10-16 20:39:23

BEŞ HAKLI KONUDA ELEŞTİRİLER İSABETLİ VE MÜKEMMEL..AMA KAÇAK YAPILARA KONUSUNDA Kİ GÖRÜŞLER TAMAMEN YANLIŞTIR.. BELEDİYE BU DOĞAL ALANDA... TEKRAR YAZIYORUM BU DOĞAL ALANDA TEK YASAL VE DOĞRU YAPTIĞI İŞ BU BİNALARI YIKMAK OLMUŞTUR... YEREL HALK BU ALANI KORUYACAK DOĞRUDUR.. GÖNÜLDEN KATILIYORUM... AMA LÜTFEN DİKKKAT BİR KERE DAHA DİKKAT..... BELEDİYENİN YIKTIĞI BİNALARI YEREL HALKIN DAVETİ VE TEŞVİĞİ İLE YAPILDI... KUMUL ALANI PARSELLER GİBİ YAPTILAR... PARA İLE DAR GELİRLİYE YANİ ŞİMDİ EMEKLİYE SATTILAR.. O KİŞİ DE BİNA YAPTI.. PARAYI ALAN YEREL HALKIN BAZILARI OLDU. İŞTE BU NEDENLE ÜNESCO YOKKEN BİZ VARDIK SÖYLEMİ HAVADA KALIYOR.... TAVSİYEM. ÇOĞU KONU DA HAKLI OLAN YAKINMA VE ELEŞTİRİLER İÇİNE BİR TANE DOĞRU YAPILANI KATARSAN...DİĞER DOĞRU SÖYLENENLERİN TESİRİ AZALIR.

Avatar
yörükler mağdurları 2018-10-16 20:06:06

Hüseyinimiz ağzına sağlık.

Avatar
Yörükler 2018-10-16 20:22:29

Zulume susanlar dilsiz şeytanlar nerdesiniz.İmar barışı adaletsizliğine ne diyorsunuz.Bize bu acıları yaşatanların ciğerleri yarılsın.