banner388

Bafra'dan milletvekillerine çağrı

Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, milletvekillerine çağrıda bulundu.

Bafra'dan milletvekillerine çağrı

Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, milletvekillerine çağrıda bulundu.

03 Ağustos 2017 Perşembe 12:46
Bafra'dan milletvekillerine çağrı

Samsun haber - Samsun Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, Bafra Ovası'ndaki üreticilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi. Tosuner, milletvekillerine seslenerek süreticilerle birebir görüşülmesi gerektiğini belirtti.

ÇİFTÇİNİN YÜZÜ GÜLMÜYOR

Mazot 4,5 lira, gübre pahalı, işçi yevmiyeleri 90-100 lira diyen Tosuner, "Bunlar hep çiftçinin sırtına biniyor. Çiftçi yok olursa devlet yok olur. Tarımda ne kadar güçlü olursak devletimizin de gücü çok olur. Devletleri ayakta tutan tarım ve sanayidir. Vekillerimiz bir an önce tarım arazilerini gezerek üreticiyle bire bir görüşerek sorunları dinlemeli. O çiftçinin ne tür şartlarda para kazandığını görmeli. Biz Bafra Ovası’nda deniz dibimizde ama denize ayağını sokmayan aileler var. Vekillerimiz bir an önce ovada ve kırsalda çalışmalar yapmalıdırlar. Bugün yazlık sebzesinden, kışlık sebzesinden tut fındığından, tütününden 12 ay mahsulün peşinde. Vekillerimiz üreticilerimizle birebir görüşürse sorunların çözümü noktasında iyi olur. Ben Bafra Ovası’nın çıtasının her sene yükseleceğini umut ediyorum. Ziraat Odası olarak Bafra Ovası’ndan bize üye olsun olmasın 24 saat çiftçimizin hizmetindedir. Çiftçinin yüzünün gülmemesi bizi haddinden fazla üzmektedir” dedi.

"VERİM DÜŞTÜ"

Bu sene kavun ve karpuzda umutlu ekim yapıldığına dikkat çeken Tosuner, "Ekimin yapılmasından sonra havaların soğuk gitmesi nedeniyle verim çok düşük oldu ama kalite ise çok yüksek oldu. Pazarda mal var, kamyon yok. Alıcı pazarda üreticiyle pazarlık yapıyor ancak nakliye bulamayınca alıcı pazarlığını bozmak zorunda kalıyor. Bir hafta önce 40 kuruş olan karpuz, alıcı bulamadığı için 25 kuruşa düştü. Üretici mağdur durumda. Alıcı var, nakliye yok. Devletimiz bir an önce acil bir önlem alması lazım" şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.