banner388
banner390
banner410
banner408

Bafra'daki o inşaatın kaderi belli oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde yıllardır inşaat olarak duran hastane binasının kaderi belli oldu.

banner269

Bafra'daki o inşaatın kaderi belli oldu

Samsun'un Bafra ilçesinde yıllardır inşaat olarak duran hastane binasının kaderi belli oldu.

20 Eylül 2017 Çarşamba 14:11
Bafra'daki o inşaatın kaderi belli oldu

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde 18 yıl önce hastane yolması için vatandaşların bağışlarıyla başlanan ve atıl kalan bina eğitim kampüsü olacak.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, atıl halde kalan binada ve çevresinde incelemelerde bulundu.

EĞİTİM KAMPÜSÜ

Konuyla ilgili açıklama yapan Kırcalı, "Burası 18-19 yıl önce yapıldı. Ve sonuçlandırılamadı. Vatandaşımızda bu konu hakkında yardım talep ettiler. Bizde 1 Kasım'dan beri bir sonuca varmak için çalışma başlattık. Bakanlık yetkilileri geldiğinde bu yere bayıldılar. Çok güzel bir yer. Buranın ne çürük olduğuna ne de sağlam olduğu‐ na dair bir rapor yok. Ama şöyle bir rapor var. Bu da güçlendirilebilir raporu var. Fakat kaç liraya güçlendirir gibi bir net bir şey yok. Biz buraya bir Bölge eğitim kampüsü şeklinde düşündük. Dinlenme merkezleri yaşam merkezi alanına getirmeye düşünüyoruz. Spor Lisesi, İmam Hatip Ortaokulu ve çeşitli okulları barındıracak yatılı bir alan olarak düşündük. Çevre ilçelerden de buralara dönüş olacaktır" dedi.

DEVİR İŞEMLERİ OLACAK

Alanın tahsis işlemlerinin yapıldığını belirten Kırcalı, "Eğitim Bakanlığına tahsisi için çalışmalarımız var. Şuan da burası Sağlık Bakanlığın da asıl sahibi olan Orman Bakanlığı'na devir edip oradan da Milli Eğitim Bakanlığı'na devir işlemlerimiz olacak. Büyük ihtimalle yıkıp tekrardan yapılması yönünde fikir sunduk. Çünkü burası 18 yıl önceki sistem ve mimari ile yapılmış. Allah'ın izni ile Bafra'yı güzel şeyler bekliyor. Bir Spor Lisesi'ni de içinde barındıracak bir alan var. Geniş bir alan 160 dönümlük bir arazimiz var. Bunu en verimli şekilde kullanacağız. Ayrıca Diş Hastanesi'nin yeni yerini de kararlaştırdık. Hükümet Konağı yerimizin de yeri hazır gerekli çalışmaları başlattık. Bafra her şeyin en iyisini hak ediyor" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 21.09.2017 10:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Latife kayilibal 2018-10-25 00:13:51

Bafranız artık kalkınsın. Her şey için Samsuna gitmeyelim. Eski tekelin yerine de bir şeyler gelsin.. haftanın geri kalmış bu mahalle biraz canlanır.. Allah yardımcınız olsun inşaAllah.