banner388

Bafra'da yetişen domates, fiyatları düşürecek

Samsun'un Bafra ilçesinde yetiştirilen domatesinde çıkmasıyla birlikte fiyatların yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

Bafra'da yetişen domates, fiyatları düşürecek

Samsun'un Bafra ilçesinde yetiştirilen domatesinde çıkmasıyla birlikte fiyatların yarı yarıya düşmesi bekleniyor.

12 Temmuz 2018 Perşembe 17:12
Bafra'da yetişen domates, fiyatları düşürecek

Samsun haber - Samsun Ziraat Odası Başkanı Hasan Tütüncü, Bafra ovasında yetişen domatesin çıkmasıyla birlikte fiyatları yarı yarıya düşüreceğini söyledi.

Domates, salatalık ve patates fiyatlarının patlama yaptığını belirten Tütüncü, "Geçtiğimiz dönemlerde domates fiyatlarında bir hayli artış yaşandı. Özellikle seçim öncesinde domates, salatalık ve patates gibi ürünler zam şampiyonu oldu. Ancak şu anda Samsun’un en verimli ovası olan Bafra ovasında yerli domates üretim zamanı başladı. Ovamızdan çıkacak olan domates ile birlikte piyasadaki domates fiyatlarında bir düşüş yaşanacağına inanıyoruz. Yerli tarla domatesinin gelmesiyle birlikte bugün 3 ila 4 TL’ye satılan domatesin kilo fiyatı, 1,5 ila 2 TL’ye düşecektir. Tabii domateste yaşanan bu artış ihracattan kaynaklanıyordu. Domates azaldıkça fiyatlarda ona göre artış gösterdi. Şehrimizdeki domates tam bu durumda tüketicinin imdadına yetişti. Tahminimize göre önümüzdeki hafta içerisinde domates fiyatları düşecek. Bununla birlikte salatalık ve patates fiyatlarında da düşüş bekliyoruz. Fiyatlar inşallah normale dönecek ve tüketicilerin yüzü gülecektir” dedi.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Adem 2018-07-12 18:58:49

Düşsün zaten domates patates soğan bunlar halen pahalı sanki kış ayı

Avatar
NAZİF YİĞİT 2018-07-12 20:23:35

Mümkünse vatandaşın ürettiği domates değil mazot fiyatlarını yarıya indirsinler de o zaman böyle tam sayfa manşet yapsınlar.... domates yükselse vatandaşa sıkıntı Düşse üreticiye sıkıntı tek çözüm mazot düşsün ....