banner388

Bafra'da mehteranla sergi açılışı yapıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde geleneksel yıl sonu sergisinin açılışı mehteranla yapıldı.

Bafra'da mehteranla sergi açılışı yapıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde geleneksel yıl sonu sergisinin açılışı mehteranla yapıldı.

16 Mayıs 2017 Salı 16:28
Bafra'da mehteranla sergi açılışı yapıldı

Samsun haber - Samsun'un Bafra ilçesinde Bafra İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü mehteranla 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı geleneksel yılsonu sergisi açılışını yaptı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yalçın Ak yaptığı konuşmada, "203 çeşitlilikle 734 kurs açılarak 11 bin 61 vatandaşımızın eğitim almasına katkı sağlamıştır. Bu kurslarımızdan 435’i tamamlanmış olup, kursları başarı ile bitiren 4 bin 418 kursiyer sertifika sahibi olmuştur. Bugün itibarıyla 299 kursumuz devam etmektedir. Devam eden kurslarımızda 4 bin 335 kursiyerimiz kurs çalışmalarını yürütmektedir” dedi.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Hanife Öztürk Erdin de "Ülkemizde yaklaşık sayısı 9 bin 86’ya varan Halk Eğitim Merkezlerimizde 7’den 77’ye istek ve talepler doğrultusunda herkese kurslar açılabilmekte. Örgün eğitim dışındaki tüm vatandaşlarımız, tüm halkımız bizlerin birer potansiyel birer kursiyer adaylarımızdır. Ülkemizde hayat boyu öğrenmeye katılım oranı yüzde 5.8. Sürekli bir çıkış içerisindeyiz. Ancak dünyanın diğer ülkeleriyle karşılaştırdığımız zaman yeterlimi yeterli değil. İlimizde 17 Halk Eğitim Merkezimizde toplamda her yıl ortalama 10 bin kurs açılmakta. Bu kurslarımızda da yaklaşık 150 bin vatandaşımız kaydını yaptırmakta" diye konuştu.

Kaymakam Ali Fuat Türker, "Örgün eğitimden yararlanamayan yahut onun dışına çıkmış vatandaşlarımız birçok alanda kendini yenileyebilir. Biliyorsunuz mesleki yeterlilik diye bir şey geldi. Belgesi olmayan bir şey yapamayacak. Bu kısa bir süre ertelendi ama mutlaka bu gerçekleşecek" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.