banner388
banner390
banner410
banner408

Bafra'da Güvenlik Zirvesi

Samsun’un Bafra ilçesinde referandumla ilgili güvenlik toplantısı yapıldı.

banner269

Bafra'da Güvenlik Zirvesi

Samsun’un Bafra ilçesinde referandumla ilgili güvenlik toplantısı yapıldı.

09 Mart 2017 Perşembe 14:57
Bafra'da Güvenlik Zirvesi

Samsun Haber - Bafra Ziraat Odası toplantı salonunda Kaymakam Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yiğit ve İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör muhtarlarla bir araya gelerek referandum süresi içerisinde alınması gereken tedbirler hakkında bilgilendirme yaptı.
Kaymakam Türkel yaptığı konuşmada, “Önümüzdeki süreçte 16 Nisan’da referandum var. Şu anda muhtarlarımıza askı listeleri indi, seçmen kağıtlarını dağıtacak seçmen kağıtlarının mutlaka seçmenlerimize zamanında ulaştırılması gerekiyor. Birde çok uzak köylerimiz var. Muhtemelen sandık görevlileri arkadaşlarımız 1 gün önceden gitmeleri gerekecek. Sizlerden istirhamımız, onlara kalacak uygun yerler bulmanızdır. YEDAŞ görevlilerinden elektrik kesintilerine karşı tedbir alınması, ulaşım konusunda Büyükşehir be ilçe belediyemiz, iş makinesi hatta kuruluşlarımızda ki iş makinesi makinelerinin hazır halde bekletilmesini rica ediyoruz. Diğer daire amirlerimiz de tedbirli olmalarında fayda var. Zaten güvenlik görevlilerimizde görevlerinin başında olacak. İlçemiz bakımında bir sıkıntı olmayacağını temenni ediyorum. Bu referandumu başarıyla sonuçlandıracağız” dedi. 

Amonyum nitrat gübre ve yabancı şahıs uyarısı

Amonyum nitrat gübre ile el yapımı patlayıcı yapılması konusuna değinen Kaymakam Türkel,
“Alçak teröristler amonyum nitrat gübresinden el yapımı patlayıcı yaparak bazı yerlerde vatandaşlarımızı, insanlarımızı katlediyorlar, şehit ediyorlar. Bununla ilgili toplantılar yapıyoruz. Gerek gübre bayileri gerek tüp bayilerinden alınan tüplerin bu işte kullanıldığını biliyoruz, mazot bu işte kullanıldığını biliyoruz. Bu anlamda hem tüp dağıtıcılarımıza hem gübre satıcılarımıza hem de petrol satışı yapanlara kayıt getirilmiştir. Yayınlanan genelge ile bidonlarda alımlarda mutlaka isimler güvenlik güçlerimize bildirilmesi gerekiyor. Bunun yanında mahallenize yeni taşınan biri olursa bunu da mutlaka bildirin” diye konuştu. 

Bidon, şişe benzeri kaplarla akaryakıt satılması 

İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı İlhan Güngör, “Samsun Valiliğimiz tarafından, molotof ve bomba yapımında kullanılan, bidon, şişe benzeri kaplarla alınan mazot, benzin ve benzeri yanıcı maddelerin tedarik edilmesine karşı bidonlarda ve şişelerde akaryakıt satılmaması konusunda karar alındı. Bu konuda çiftçilerimizin mağdur olması için kontrollü satışın yapılmasını uygun olduğunu değerlendirdik. Muhtarlarımız bu şekilde yakıt tedarik edecek kişilerin plakalarını, isimlerini, TC numaralarının yazılı olduğu bir listeyi aylık bize sunarlarsa bizler de bu kişilerin mağdur olmayacak bir şekilde yakıt almalarını sağlayabiliriz. Farkına vardığınız yabancı bir kişiye mutlaka bizlere bildirin. Gördüğünüz yabancı bir aracın plakasını almayı ihmal etmeyin” diye konuştu. 
 

“Buradan malzemeyi alır başka yerde olayı yapabilir”

Belediye Başkanı Zihni Şahin ise, “Güvenlik güçlerimizle devamlı fikir alışverişinde bulunuyoruz. En sakin yerlerde de olaylar planlanabilir. Hatta tedarikle ilgili buradan malzemeyi alır başka yerde olayı yapabilir. O bakımdan hepimiz çok duyarlı olmamız gerekir. Çünkü ülkemizin üzerinde oynanan oyunlar sadece bir gurubun kalkışması değil bütün dünyada bilhassa Avrupa'da Türkiye Cumhuriyeti’nin gelişmesini, kalkınmasını, güçlü olmasını engellemek için her türlü iş yapılıyor ve bu zaten dış güçlerin bir oyunu” şeklinde konuştu. 

Son Güncelleme: 09.03.2017 18:22
Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsunHaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.