banner388

Bafra'da ceviz üretimi hızlanıyor

Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilen ceviz için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) çalışma başlattı.

Bafra'da ceviz üretimi hızlanıyor

Ülkemizin birçok bölgesinde yetiştirilen ceviz için Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü (OGM) çalışma başlattı.

24 Nisan 2017 Pazartesi 10:28
Bafra'da ceviz üretimi hızlanıyor

Samsun Haber - Cevizi koruma ve yaygınlaştırma çalışmalarını sürdüren Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü Samsun’un Bafra ilçesinde 2017 yılı için 10 bin aşılı ceviz üretim hedefi aşılarak, 12 bin aşılı ceviz fidanı üretimi gerçekleşti.

Cevizi koruma ve yaygınlaştırma çalışmaları kapsamında ormanlık alanlara dikilen ceviz, kura ile vatandaşlara dağıtılıyor ve 49 yıllığına geliri vatandaşa bırakılıyor.

Üretim tüketimi karşılamıyor
Ülkemizin, cevizin gen bankası ve anavatanı olmasına rağmen ceviz üretimimizin iç tüketimimizi karşılamadığını ifade eden Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise “Yıllık tüketimimizin büyük bir kısmı ithal ediliyor. Bu sebeple Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak ceviz fidanı üretimine ve dikimine ağırlık vererek, yeni ceviz ormanları kuruyoruz” diye konuştu.

Orman köylüsünün gelir kaynakları artıyor
Kurulan yeni ceviz ormanları ile bir taraftan bozuk orman alanlarının üretime kazandırılarak ülke ekonomisine katkı sağlandığını belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “Diğer taraftan ise orman köylümüzün gelir kaynaklarını artırıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Anahtar Kelimeler:
Samsun Haber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.