banner388

Bafra'da asayiş toplantısı yapıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde asayiş ve huzur toplantısı yapıldı.

Bafra'da asayiş toplantısı yapıldı

Samsun'un Bafra ilçesinde asayiş ve huzur toplantısı yapıldı.

01 Şubat 2018 Perşembe 14:43
Bafra'da asayiş toplantısı yapıldı

Samsun haber - Samsun Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü koordinesinde asayiş ve huzur toplantısı gerçekleştirildi. Kaymakam Ali Fuat Türkel ve Belediye Başkanı Zihni Şahin başkanlığında yapılan toplantıda Emniyet Müdürü Hikmet Demirci ve Jandarma Komutanı yüzbaşı Yusuf Karadeniz'de yer aldı.

"9 BİN BROŞÜR DAĞITILDI"

Emniyet Müdürü Demirci yaptığı konuşmada, "İlçe merkezinde bulunan lise ve ana okullarında öğrenim gören öğrencilere 46 seminer verildi. Seminerlerde, 3 bin 305 öğrenciye, çocuklara cinsel istismar, hırsızlık, hakaret, tehdit, meşru müdafaa, trafik konularında bilgilendirme yapıldı. Okullarda yaptığımız aile birliği toplantılarında bin 358 öğrenci velisine uyuşturucu ve madde bağımlılığı, 155 polis imdat, telefon dolandırıcılığı, çocuk güvenliği konularında sunun yapılarak veliler bilgilendirildi. Bina ve apartman güvenliği ile ilgilide 159 apartmana afiş yapıştırıldı. İlçe merkezinde 357 iş yeri ziyaret edilerek iş yerinde çalışan 568 kişiye iş yeri güvenliği, dolandırıcılık, sahte para hırsızlığı konularında bilgilendirme yapıldı. Boğulma ve terör konularında vatandaşlara 287 broşür dağıtılırken, halkın yoğun olduğu yerlere de afişler asıldı. Toplum destekli faaliyetler kapsamında da 4 bin 552 vatandaşla görüşülerek 9 bin 235 broşür dağıtıldı” dedi. 

"AZALMA OLDU"

İlçe Jandarma Komutanı yüzbaşı Yusuf Karadeniz ise 2017 yılındaki çalışmaları aktararak, "İlçe merkezinde daha önce 180’in üzerinde polis memuru ile görev yapılırken son gelişen olaylar dolayısıyla bu sayı 130 emniyet personele düştü. Sayımız az olmasına rağmen emniyet personelimiz ve jandarmamız cansiperane çalışmalarını sürdürüyor. Son zamanlarda özellikle Bafra’da uyuşturucu ile yapılan mücadele ile hissedilebir bir azalma oldu. Muhtarlarımıza da bu konularda çok iş düşüyor. Asayiş konularında güvenlik güçlerimize destek vererek daha huzurlu bir Bafra’ya el birliği ile kavuşabiliriz" diye konuştu.

"MÜCADELE EDECEĞİZ"

Kaymakam Ali Fuat Türkel ise, "Gençlerimizin sağlığı için zararlı madde kullanımında mücadele edeceğiz. Mahalle muhtarları mahallelerine sahip çıksınlar. Apartman yöneticileri, okulda öğretmenler, öğrenciler, okul çevrelerinin güvenliği, metruk binalar muhtarlarımız buraların sahibi olsun. Kapalı mekanlarda sigara içilmesi ile verilen cezaları alt sınırdan en üst seviyeye çıkartacağız. Umuma kapalı mekanlarda sigara içilmesi konusunda denetimlerimizi arttıracağız. Jandarmamızla, polisimizle az sayıda da olsa görevimizi yapmaya çalışacağız. Düzeni bozacak her türlü ahlaksızlıkla, her türlü olayla mücadele edeceğiz. Sizlerden mahallelerinize sahip olmanızı istiyorum" şeklinde ifade etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.