banner388

Babaoğlu'ndan Samsunluların filmi

Samsunlu Senarist Yönetmen Bilal Babaoğlu, 'Samsunluların filmi olacak' dediği Misafir filminin çekimleri için Samsun'a geldi.

Babaoğlu'ndan Samsunluların filmi

Samsunlu Senarist Yönetmen Bilal Babaoğlu, 'Samsunluların filmi olacak' dediği Misafir filminin çekimleri için Samsun'a geldi.

18 Ekim 2017 Çarşamba 14:56
Babaoğlu'ndan Samsunluların filmi

Samsun haber - 1 Ocak 1976 Samsun doğumlu Asi, Kasaba, Genco, Aşka Sürgün gibi birçok TV dizisine, Âşık Veysel’in hayatından izler taşıyan Âşık filmine imza atan Senarist Yönetmen Bilal Babaoğlu, Samsun’da film çekmeye hazırlanıyor. “Güzel bir yerde hayata başladım. Samsun güzel başlangıçlar ve yeniden başlangıçlar şehri benim için. Atatürk de Kurtuluş Savaşı Samsun’dan başlattı. Bende bunu Samsunlular ile sinemaya aktarmak istiyorum” diyen Babaoğlu, Misafir filminin Samsunluların bir filmi olacağını belirtti.

Filmin adı: Misafir

Film için Samsun'a gelen Bilal Baboğlu, “Bu Samsunluların bir filmi. Bizim dedelerimizin, ninelerimizin filmi olacak. Adı Misafir olacak. Kurtuluş Savaşına, Atatürk’e ev sahipliği yapanların, onu sinesinde saklayan Samsunluların, ilk cüreti gösterenlerin hikayesini anlatan bir film olacak. Birkaç yıldır bu proje için çalışmaktayım. En geç bir yıl içinde çekimlerine başlamayı planlıyorum. Bu filmi Samsunlular ile yapmak istiyorum. Samsun büyük bir destanın yazıldığı yer. Biz bu günün Samsunluları olarak dedelerimizin ninelerimizin bütün bir Anadolu’nun kanıyla yazdığı destanı önce beyaz kağıda sonra beyaz perdeye yazma cüretini göstermeliyiz. Bu herkesten önce bizim sorumluluğumuz olmalı. Ben bu sorumluluğu benimle paylaşacak bu özel ve güzel amaçta bana yol arkadaşlığı edecek, aklını fikrini emeğini, imkanını bu işe katacak 19 Mayıs ruhunu ruhunda hisseden yüzlerce Samsunlu olduğuna inanıyorum. Kısa zamanda birbirimizi bulacağız ve el ele verip o filmi çekeceğiz” diye belirtti.

"Her kimin fikriyse büyük bravo"

Çekeceği filmi hakkında bilgi veren Babaoğlu, “Ben kendi projeme çalışırken yolum Kurtuluş Yolu’na çıktı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Kurtuluş Yolu projesini duydum. Çok heyecan verici, çok güzel bir proje ve üstelik çok filmlik bir fikir, fantastik. Her kimin fikriyse büyük bravo. Böyle özel, büyük bir projeyi hayata geçiren sayın Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey’e bir Samsunlu sinemacı olarak teşekkür ediyorum. Ben de kendi başıma sorumluluk üstlendim ve Kurtuluş Yolu projesinin yapım sürecini bir belgesel film olarak yapmak üzere çalışmaya başladım. Nationalgeopraphic’in Büyük Yapılar belgesellerinde olduğu gibi projenin yapım sürecini dramatize eden, tarihe tanıklık eden, seyirlik görkemli bir belgesel film yapmak isterim. Projenin açılışıyla birlikte bir galayla da filmimizi vizyona sokarız. Projenin dünyada ve Türkiye’de tanıtımını katkısı olur sanıyorum. Bu belgeseli Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ve Sayın Yusuf Ziya Yılmaz Bey’in destekleriyle hayata geçirebiliriz. Benim ön hazırlık çalışmam bittiğinde Yusuf Ziya Bey’den randevu talep edip sunumumu yapacağım” dedi.

Son Güncelleme: 19.10.2017 11:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.