banner388
banner390
banner410
banner408

Azerbaycan Tanıtım Günleri programı düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Azerbaycan Tanıtım Günleri programı düzenlendi.

banner269

Azerbaycan Tanıtım Günleri programı düzenlendi

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Azerbaycan Tanıtım Günleri programı düzenlendi.

05 Aralık 2017 Salı 16:38
Azerbaycan Tanıtım Günleri programı düzenlendi

Samsun haber - Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kültür ve Kongre Merkezinde Azerbaycan Tanıtım Günleri programı yapıldı. 

2 KARDEŞ ÜLKENİN SARSILMAZ NEFERLERİ

Programın açılış konuşmasını yapan Azerbaycan Eğitim Müşaviri Necibe Nesibova, “Bizim Türkiye ile olan eğitim ilişkilerimiz yeni değildir. Bunlar sadece yenilenmiştir. 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyıl itibariyle o zamanlar hiçbir protokol anlaşması ve sözleşme olmadan bizim vatandaşlarımız Türkiye’ye gelerek rahat bir şekilde eğitim görmekteydi. Bugün de durum aynı. Aynı zamanda bugün Türkiye’den Azerbaycan’a giderek eğitim gören gençlerimiz var. İnanıyorum ki her iki milletin gençleri gelecekte 2 kardeş ülke arasında sarsılmaz neferler olacaktır” dedi.

O DUVARLARDAN ESER KALMADI

OMÜ Rektör Yardımcısı Mehmet Ali Cengiz, “Bundan birkaç sene önce sabah erken saatlerde bir öğrenci çekinerek yanıma geldi. Bana 'ben yabancıyım' dedi. 'Yabancı öğrencilerin sınavları için sözlü olarak bir ödev verebilir misiniz' dedi. Türkçeyi iyi konuşuyordu ve 'sen nerelisin' diye sordum kendisine. Bana 'ben Azerbaycanlıyım' dedi. Ben de kendisine 'senin neren yabancı' dedim. Biz yabancı değiliz arkadaşlar. Ben Azerbaycan’a gitmiş olsam kendimi yabancı olarak görmem. Ne siz ne de biz yabancıyız. 90’lı yıllar öncesinde aramızda duvarla vardı ancak o duvarlardan artık eser kalmadı” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.