banner388

Aynur Dağdemir Kabri Başında Anıldı

Samsun'da geçtiğimiz yıl görevi başında öldürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün 1.yıl dönümünde eşi, kızları ve çalışma arkadaşları tarafından kabri başında dualarla anıldı. 

Aynur Dağdemir Kabri Başında Anıldı

Samsun'da geçtiğimiz yıl görevi başında öldürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün 1.yıl dönümünde eşi, kızları ve çalışma arkadaşları tarafından kabri başında dualarla anıldı. 

19 Kasım 2016 Cumartesi 16:26
Aynur Dağdemir Kabri Başında Anıldı

Samsun'da geçtiğimiz yıl görevi başında öldürülen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Opr. Dr. Aynur Dağdemir, ölümünün birinci yıl dönümünde eşi, çocukları ve mesai arkadaşları tarafından Asri Mezarlığındaki kabri başında anıldı.
Opr. Dr. Aynur Dağdemir’in eşi OMÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Dağdemir, ikiz çocukları Tuğçe ve Başak Dağdemir ile birlikte Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Oğuz Uzun ve mesai arkadaşları kabire çiçek bıraktılar, ardından da Kur’an-ı Kerim okunup, dualar edildi.

Daha sonra Dağdemir'in görev yaptığı hastane önünde Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç'in de katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. Doktor Kamil Furtun’un katledilmesinin bu saldırının geleceğinin habercisi olduğunu belirten Samsun Tabip Odası Başkanı Doç. Dr. Oğuz Uzun, “Hiçbir önlem alınmıyor, her gün polikliniklerde, hastanelerde yaşanan günlük bir olaymış gibi sağlık çalışanlarına ve doktorlara karşı sözlü, fiziki saldırılar devam ediyor. Başta doktorlar olmak üzere tüm sağlık çalışanları bu çirkin saldırılar altında yaşıyor, bu nedenle de isyandayız ve öfkeliyiz. Hastanelerin isimleri değiştirmek sadece göstermelik bir girişimdir, bizler gerçek önlemler istiyoruz. Neden halen kamu hastanelerinde kolluk kuvvet yok, neden sağlık çalışanlarına saldırın kişi bir gün bile hapiste yatmıyor?” dedi.

Aynur Dağdemir'in bir sağlık çalışanının eşinin uygulayacağı şiddeti önlemek isterken katledildiğini belirten Türk Tabipler Birliği (TTB) Genel Başkanı Prof. Dr. Raşit Tükel, " Her yıl yüzlerce kadın katlediliyor, sadece 2015 yılında 303 kadın katledildi ve bunlardan 24’ü aynı Aynur Dağdemir gibi başka bir kadını korurken öldürüldü. Sağlıkta şiddet ise inanılmaz boyutları vardı, son 3.5 yılda 38 bin şiddet için beyaz kod başvurusu yapıldı, yani bu günde 30 şiddet başvurusu demektir. Bu başvuruların malesef 3’te biri fiziksel şiddettir” diye konuştu.

Aynur Dağdemir'in hekimliği, insanlığı, cesareti ve duyarlılığı ile herkese örnek olduğunu ifade eden TTB Kadın Hekimlik ve Kadın Sağlığı Kolu Başkanı Selma Güngör, “Sevgili Aynur, söz veriyoruz ki bu şiddet sona erecek, her yıl yüzlerce kadın kocası, sevgilisi veya ayrıldığı, ayrılmak istediği eşi, sevgilisi, akrabaları tarafından öldürülmekte. Buradan sesleniyoruz, toplumu kuşatan şiddet politikalarına son verilmeli, sorunlar konuşarak uzlaşma ile çözülmeli, katiller ve şiddet uygulayanlar hak ettikleri biçimde cezalandırılmalıdır.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.11.2016 11:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.