banner388

Aydınlık Gazetesi'ne ceza yağdı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok hakkında asılsız haber yaptığı iddia edilen Aydınlık Gazetesi'nin yöneticilerine hapis ve para cezası verildi.

Aydınlık Gazetesi'ne ceza yağdı

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok hakkında asılsız haber yaptığı iddia edilen Aydınlık Gazetesi'nin yöneticilerine hapis ve para cezası verildi.

02 Nisan 2018 Pazartesi 14:06
Aydınlık Gazetesi'ne ceza yağdı

Samsun haberAydınlık Gazetesi geçtiğimiz yıl AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ile ilgili haber yaparak manşet haber yapmıştı. Haberin asılsız ve kanıtsız olduğunu belirten AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok dava açtı.

"Adil Öksüz AKP'li vekilin araçıyla kaçtı" başlıklı skandal haberle ilgili mahkeme haberi Yazan Masum Gök'e, haberi yayımlayan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel'e ve Aydınlık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Özgür Bora Toran'a mahkeme hapis ve para cezası verdi. Aynı zamanda mahkeme, Gök'e 'iftira' suçunu işlediği için hapis cezası, Yücel ve Toran'a ise tekzip kararını gazete de usüle uygun yayınlamadıkları için para cezası ile cezalandırdı.


HİÇ BİR KANIT VE DELİL YOK


"Adil Öksüz AKP'li vekilin araçıyla kaçtı" haberine dayanak gösterilen mobese görünteleri var iddiası o gün haber yayınlanır yayınlanmaz Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından haberin gerçeği yansıtmadığını ifade edilerek yalanlanmış ve haberi yapan gazete tarafından da iddialarla ilgili hiç bir delil sunulamamıştı.

HAPİS CEZASI ALDI


İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 2017-44 esas sayılı dosya üzerinden görülen davanın kararına göre; yalan ve iftiralarla dolu bir haberi Yazan Masum Gök'e, üzerine atılı olan ve sabit kabul edilen 'iftira suçu' nedeniyle suçun işleniş şekli suç konusunun önem ve değeri meydana gelen neticenin ağırlığı sanığın kastı, kastın yoğunluğu hep birlikkte göz önüne alındığında sanığın eylemine karşılık gelen TCK'nun 267/1 maddesi gereğince hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verildi."

PARA CEZASI ALDILAR


Haberi yayımlayan Aydınlık Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa İlker Yücel'e ve Aydınlık Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Özgür Bora Toran'a ise ; yine İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesinde 2017-79 sayılı esas dosya ile görülen davada; yaygın süreli yayınlarda düzeltme ve cevap yazısının yayımlanmaması suçunu işlediği anlaşıldığından eylemine uyan 5187 sayılı yasanın 18/1 maddesi uyarınca suçun işleniş biçimi, suç konusunun önem ve değerine takdiren 41.666 TL adli para cezası ile ayrı ayrı cezalandırılmasına," kararını verdi.
Ayrıca; bu haberi kullanan bütün internet haber sitelerine de mahkemeler tarafından erişim engeli yasağı getirilmişti. 

Son Güncelleme: 03.04.2018 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.