banner388

Ayçiçek, Samsunlu üreticinin yüzünü güldürdü

Samsun'da buğday ve arpadan umduğunu bulamaya çiftçilerin yüzünü ayçiçeği güldürdü.

Ayçiçek, Samsunlu üreticinin yüzünü güldürdü

Samsun'da buğday ve arpadan umduğunu bulamaya çiftçilerin yüzünü ayçiçeği güldürdü.

06 Temmuz 2018 Cuma 10:01
Ayçiçek, Samsunlu üreticinin yüzünü güldürdü

Samsun haber - Samsunlu çiftçilerin en önemli geçim kaynağından birisi olan Ayçiçek, Vezirköprü'deki üreticinin yüzünü güldürdü.

Kış mevsiminin sıcak geçmesi nedeniyle çiftçiler buğday ve arpadan umduğunu bulamadı Mart aylarında ekimi gerçekleştirilen yağlı ayçiçeği ise yüzünü gösterdi. Ayçiçeği üretimi yapılan tarlalar sarı renge bürünürken çiftçiler bu yıl rekor verim bekliyor.

Önceki yıllara göre 2 kat verim bekleyen çiftçilerin tarlaları havadan görüntülendi. Çiftçilik yaparak geçimi sağlayan 70 yaşındaki Hüseyin Akbulut, "Bu sene Allah bolca ayçiçeği verdi. Bu yıl kişi başı yaklaşık 5’er dönüm ayçiçeği ektik. Biz bunları mart ve nisan aylarında ekmeye başladık. Şu an durum çok iyi. Çiçekleri güzelce açtı. Ağustos sonu veya eylül gibi inşallah toplayıp satmaya başlayacağız" dedi. 

Mahmut Arslan isimli çiftçi ise, "Nisanda ekimlere başladık. Ağustos ve eylül ayı gibi de toplamaya başlayacağız. Bakanlık tarafından ayçiçeği yetiştirmeye yönelik desteklerimizi de aldık. Bu yıl çok verimli oldu. Ayçiçeği yüzümüzü güldürdü çok şükür" diye konuştu.


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
adem 2018-07-06 12:03:02

Yağ fiyatlarına yansır umarım o zaman