banner388

Av sezonu bu gece başlıyor

15 Nisan tarihinde başlayan av sezonu yasağı 1 Eylül tarihi itibariyle kalkıyor.

Av sezonu bu gece başlıyor

15 Nisan tarihinde başlayan av sezonu yasağı 1 Eylül tarihi itibariyle kalkıyor.

31 Ağustos 2018 Cuma 17:13
Av sezonu bu gece başlıyor

Samsun haber2018 yılı av sezonu 1 Eylül tarihi itibariyle başlayacak. 15 Nisan'da başlayan av sezonu yasağının ardından Samsun balıkçılar bu gece saatlerinden itibaren Vira Bismillah diyecek.

İl Tarım ve Orman Müdürü Nail Kırmacı yaptığı açıklamada “Samsun ilimizin coğrafi olarak deniz kıyısında bulunması, su ürünleri potansiyeli yüksek bir il olmasını da beraberinde getirmiştir. Yine kıta sahanlığının uygunluğu nedeni ile orta su trol balıkçılığının yaygın olarak yapıldığı Karadeniz’deki tek ilimizdir. Baraj gölleri, lagün gölleri ve akarsularının fazla olması yönüyle de iç su balıkçılığı bakımından da önemli bir potansiyele sahiptir. Bölgede sadece sofralık değil endüstriyel balık avcılığı da yapılmaktadır. Tutulan hamsi balığının önemli bir kısmı ile çaça balığının tamamı, bölgede önemli sayı ve kapasitedeki balık unu ve yağı fabrikalarında değerlendirilmektedir. Yıllar itibariyle değişmekle birlikte 300 ile 400 bin ton arasında değiştiği gözlenen ülkemiz toplam su ürünleri avcılığının yaklaşık yüzde 70-75'i Karadeniz Bölgemizden gerçekleşmekte, bu oranın da büyük bir kısmı da yalnızca ilimizden sağlanmaktadır" dedi.

Nail Kırmacı açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

"İlimizde avcılık yoluyla elde edilen su ürünleri miktarı yıllık 50-60 bin tonlar civarında seyretmekte ve bu miktarın önemli bir kısmı çaça avcılığından sağlanmaktadır. Samsun ilimizde balığın yanı sıra deniz salyangozu avcılığı da önemli bir yer tutmaktadır. İlimiz ve Sinop ili Kanlıçay bölgesindeki işleme tesislerinin varlığı bu türün avcılığını daha da önemli bir hale getirmektedir. İşlenen su ürünlerinin tamamı Avrupa Birliği ülkelerinin yanında uzak doğu ülkelerinden Çin, Japonya, Kore gibi ülkelere ihraç edilmekte ve Samsun ekonomisine 20 milyon doların üstünde önemli miktarda döviz girdisi sağlanmaktadır. Yeni sezonda ve ilerleyen dönemde, bakanlığımızın teşvik ve politikalarıyla daha da yüz güldürücü noktalara varacağını umduğumuz bu rakam ve bilgiler ışığında, yarın başlayacak av sezonunun gerek ülkemiz ve gerekse de Samsun balıkçılığı açısından hayırlara vesile olmasını, bolluğu ve bereketiyle gelmesini diliyorum"

Son Güncelleme: 31.08.2018 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tufan 2018-09-01 07:44:12

trol avcılığı yasaklanmadıkça ve denetimler yapılmadıkça balığa hasret kalırız