banner388
banner390
banner410
banner408

Atatürk'ü temsil eden Türk Bayrağı Samsun'a geldi

Atatürk’ün Samsun’a çıkışını temsil eden Türk Bayrağı karaya çıktı.

banner269

Atatürk'ü temsil eden Türk Bayrağı Samsun'a geldi

Atatürk’ün Samsun’a çıkışını temsil eden Türk Bayrağı karaya çıktı.

19 Mayıs 2018 Cumartesi 10:45
Atatürk'ü temsil eden Türk Bayrağı Samsun'a geldi

Samsun haber - Samsun'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını temsil eden Türk Bayrağı, Tütün İskelesi'nden karaya çıktı. 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a gelen Atatürk'ün karaya çıkışını Deniz Subayları canlandırdı. Karaya çıkan Türk Bayrağı izci öğrencilerin arasındaki değişimin ardından Samsun Valiliği önündeki tören alanına götürüldü.

Samsun Valisi Osman Kaymak törende yaptığı konuşmada, "Atatürk’ün Samsun’a çıkarak büyük Türk milletini şaha kaldırışının 99. yıldönümünü kutluyoruz. Kanını şehitlerimizin kanından alan, bağımsızlığımızı sembolü ay-yıldızlı bayrağımızı denizci subaylarımız Türk gençliğine emanet etti. Ülkenin içinde bulunduğu durumun biz yazgı olmadığını düşünen ve milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararının kurtaracağına inanan Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Samsun’dan kutlu bir mücadele başlatarak, bütün ülkeye yayılmasını sağlamıştır. Her yıl coşkuyla kutladığımız bu bayram, ülkemizin bütünlüğü ve milletimizin birliği noktasında gençlerimizin azmine ve kararına işaret eder. Bu bayram her daim yeni bir başlangıç, yarınlar için büyük bir müjdedir. En büyük değerimiz olan bayrağımızı, gençlerimize gururla teslim ettik" dedi.
 

Son Güncelleme: 19.05.2018 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.