banner388

Atatürk'e hakaret etmişti! Cezası belli oldu

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci'nin cezası belli oldu.

Atatürk'e hakaret etmişti! Cezası belli oldu

Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci'nin cezası belli oldu.

09 Ekim 2018 Salı 17:29
Atatürk'e hakaret etmişti! Cezası belli oldu

Anıtkabir'de açtığı videoda Atatürk'e hakaret eden Safiye İnci hakkında dava açılmıştı. Mahkeme tarafından İnci'ye 2 yıl 6 ay hapis cezası verilirken İnci'nin hükümle birlikte tahliyesi verildi.

Anıtkabir'de Atatürk'e çektiği videoda hakaret eden Safiye İnci hakkında "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan dava açıldı. Bugün Ankara 28. Asliye Ceza Mahkemesinde ikinci celsesi görülen davada karar verildi. Mahkemeye, tutuklu sanık Safiye İnci, avukatı Bülent Demir ve ailesi ile Ankara Barosundan çok sayıda avukat duruşmaya katıldı. 

İnci'nin avukatı Bülent Demir mahkemeden izin alarak Ankara Barosu'nun davaya katılma talebinin  reddedilmesini talep etti. Demir, "Katılma hakları malumunuz suçtan zarar görmeye bağlıdır. Ankara Barosu'nun bu duruşmaya katılan sıfatıyla katılmaları usule aykırıdır. Salon dışarısına çıkarılmasını talep ediyorum" ifadelerini kullandı. Talebi değerlendiren mahkeme Ankara Barosu'nun katılma talebini reddetti.

Ardında sözü devralarak savunma yapan İnci, "Önceki ifadelerimi tekrar ediyorum. Ben hakaret amaçlı hiçbir şey söylemedim. Herkesten özür dilerim, olaydan dolayı pişmanım. Ben buralara geleceğini düşünmemiştim. Beraatime karar verilmesini istiyorum" dedi.

Mahkeme tarafından verilen karar neticesinde Safiye İnci "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hakim, hükümle birlikte İnci'nin tahliyesine karar verdi. 


 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
noyan55 2018-10-09 18:06:27

Verin kopeklerin cezasini irana surun

Avatar
Ayşe 2018-10-09 18:49:32

Seni cümle aleme ibretlik asacaklardı da dua et hükümlet farklı baban korumuştur seni. Allahın belası

Avatar
Ali sami 2018-10-10 08:16:06

Çıkınca en kötü belediyede memur yeterki atatürk düşmanlığı yapsın sahip çıkanı olur. Nede olsa 15 senelik zihniyetin meyveleri bunlar

Avatar
AHMET 2018-10-10 09:29:25

Bunu savunacak AVUKATLARDA sıraya girmiş baksananız Müslüman bacımız haksızlığa uğramış sanki ninene sor bakim ninen de tasvip ederse ATATÜRK e hakareti o zaman sizde büyük bir değişim olmuş anlamamışsınız dır.

Avatar
Kartal 2018-10-10 11:53:40

Bırakın boş konuşmayı bu kız odtü ünv. Mini etekli fotoğrafları var provokasyon yapmak için yaptı cezasını cekıcek o kadar o giydiği çarşaf onum hakkı değil çarşafın hakkını veren makyaj yapmaz az beyninizi kullanın atmıştır biri bu kızı onu öne maksat islam düşmanlığı bırakın bı işleri

Avatar
GFB 2018-10-10 12:05:49

burda kara carşaf gıymiş ınternette acık sacık resımlerı var ıkıyuzlü İNADINA MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.