banner388

"Atalarım Samsun'daki amazon kadınlar olabilir"

Miriam Lancewood-Peter Raine çifti 8 yıldır teknolojiden uzak doğada yaşıyor.

"Atalarım Samsun'daki amazon kadınlar olabilir"

Miriam Lancewood-Peter Raine çifti 8 yıldır teknolojiden uzak doğada yaşıyor.

28 Şubat 2018 Çarşamba 09:54
"Atalarım Samsun'daki amazon kadınlar olabilir"

Samsun haber - Hürriyet gazetesinde Serkan Ocak'ın haberine göre Miriam Lancewood-Peter Raine çifti 8 yıldır teknolojiden uzaklaşarak doğada yaşıyor. 34 yaşındaki Beden eğitimi öğretmeni Miriam'ın Hollandalı, 64 yaşındaki Peter'in Yeni Zellandalı olduğu öğrenildi. Yedi yıl boyunca Yeni Zelanda Alpleri’nde, vahşi doğada yaşayan çift bin kilometrelik Avrupa turuna çıktı.

"EN SON EVDE 2009 YILINDA YAŞADIM"

Antalya'nın Çıralı ilçesine gelen maceracı çift büyük ilgi gördü. Miriam yaptığı açıklamada,"Peter, Yeni Zelanda’nın ne kadar güzel olduğunu anlatınca orada yaşamak istediğime karar verdim. Ancak oturma izni alabilmek için bir yıl çalışmam gerekiyordu. Ben de mesleğim olan lise öğretmenliğini yaptım. Bu, bir evde yaşadığım son dönem oldu. 2009 yılıydı. Her hafta sonu dağlarda yürüyüşe gidiyorduk. Dağlardan dönmeyi hiç istemiyor, saat etrafında dönen, mekanik ve tekdüze çalışma hayatını hiç sevmiyordum. Duşa, arabaya, internete, eve ihtiyacım yok. Bunlar için neden çalışayım?” dedi.

"ATALARIM SAMSUN'DA OLABİLİR"

Doğan Haber Ajansı'ndan (DHA) Levent Yenigün'e açıklamalarda bulunan Hollandalı Miriam Lancewood, "Samsun'daki Amazon köyünü duydum. Orada yaşadıkları rivayet ediliyor. Hiç gitmedim ama gitmeyi istiyorum. Belki de orada yaşayan Amazon kadınlar benim atalarım olabilir" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 28.02.2018 18:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.