banner388

Atakum’un Kadın Eli Değmiş ‘’Feretiko’’ Ürünleri

Atakum Belediyesi bir dokuma sanatı olan ‘’Feretiko’’ eğitim kursu açtı. Kadınlardan yoğun ilgi gördü

Atakum’un Kadın Eli Değmiş ‘’Feretiko’’ Ürünleri

Atakum Belediyesi bir dokuma sanatı olan ‘’Feretiko’’ eğitim kursu açtı. Kadınlardan yoğun ilgi gördü

14 Ocak 2017 Cumartesi 14:24
Atakum’un Kadın Eli Değmiş ‘’Feretiko’’ Ürünleri

Unutulan değerler arasında yer alan ‘’Feretiko’’ dokuma sanatı Atakum’da kursiyerlerin hizmetine sunuldu. Atakum Belediyesi tarafından organize edilen kurs kadınlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı. Kursun verildiği Atakum Özgecan Koordinasyon Merkezi’ni ziyaret eden Bakan Taşçı, kursiyerlerin çalışmalarını gözlemleyerek onlarla kısa sohbetler gerçekleştirdi.

‘’Feretiko’’ kursuyla unutulan bir değerin yeniden canlandırılması sağlanırken aynı zamanda kadınların ürettikleri ürünlerle ekonomik anlamda kazanç elde etmeleri sağlanacak.


Eğitimle ilgili konuşan Atkaum Belediye Başkanı İshak Taşçı, kadınların meslek sahibi olmalarının, sosyal hayat içerisinde daha aktif rol üstlenmelerin gerekliliğine inandığını söyleyerek bu anlamda yapılan organizelerin önemine dikkat çekti.

Kursiyerleri eşiyle beraber ziyaret eden Başkan Taşçı, “Kadınların el emeği ve göz nuru, feretiko dokuma sanatı ile buluşunca ortaya birbirinden güzel eserler çıkıyor. Bugün Dokuma Atölyemizi ziyaret ettiğimizde bunu daha yakından gördük. Kadınların gözlerindeki ışık, üretmenin mutluluğu ve kursun ardından elde etmeyi hedefledikleri ekonomik güç karşısında mutlu olmamak elde değil. İlk dönemde henüz birkaç haftayı geride bırakmamıza rağmen bir sonraki kurs dönemi için talepler şimdiden başladı. Kadınlarımız yeni iş alanları, imkanlar istiyor. Biz de Atakum Belediyesi olarak bu istekleri karşısında Atakum Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ile Atakum Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi öncülüğünde kurslarımızı kadınlarla buluşturmaya devam ediyoruz” diye konuştu.



 
 
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.