banner388

Atakumlu Kadınlara Yeni Bir İş İmkanı

Atakum Belediyesi Feretiko Kursu sayesinde Atakumlu kadınlara kendi işlerinin patronu olma şansı sağlanacak.

Atakumlu Kadınlara Yeni Bir İş İmkanı

Atakum Belediyesi Feretiko Kursu sayesinde Atakumlu kadınlara kendi işlerinin patronu olma şansı sağlanacak.

09 Aralık 2016 Cuma 13:04
Atakumlu Kadınlara Yeni Bir İş İmkanı

İŞKUR’un desteğiyle Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ile Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi (AKSEM) işbirliğiyle Atakumlu kadınlara Feretiko Kursu verilecek.

Altınkum Sosyal Tesislerinde kurulan Feretiko Kursunda eşi Fatma Taşçı ile incelemelerde bulunan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “El dokumasının temelini teşkil eden feretikonun tarihi yüzyıllar öncesine dayanıyor. Feretiko, özellikle Osmanlı döneminde kıyafetlerin yapımında en çok tercih edilen dokuma türü olmuştur. Bu önemli tarihsel değerin yaşatılması ve bu sayede kadınların meslek öğrenerek ev ekonomilerine katkı sağlamasına imkan sunulması noktasında kursumuzu başlatıyoruz. Altınkum Sosyal Tesislerimizde kurs için dokuma tezgahlarımız kuruldu. Kursumuza katılan hanım kardeşlerimiz, unutulmaya yüz tutmuş bu dokuma türünü öğrenecekler. Kursu tamamlamalarının ardından, kollarına altın bir bilezik takarak meslek sahibi olacaklar. Kursa katılmak ve bu imkandan faydalanmak isteyenler, Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezi ile Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’ne (AKSEM) başvurularını 12 Aralık 2016 tarihine kadar yapabilirler” diye konuştu.

Samsun’da bir ilk olan bu kurs hakkına bilgi veren Başkan Taşçı, “Ahşap el dokuma tezgahlarında, hiçbir kimyasal sürece dahil olmadan tamamen doğal bir şekilde üretilen feretiko, kursa katılan kadınlar için önemli bir geçim kaynağı olacak. Bu alanda uzmanlaşmış usta öğreticiler eşliğinde gerçekleştirilecek kursumuz 6 ay sürecek. Kursiyerlerimiz, kurs boyunca İŞKUR’dan günlük 30 TL destek alacaklar. Kurs bitimiyle birlikte sertifikalarını alacak olan kursiyerlerimiz kendi işlerinin patronu olma imkanı bulacak. Atakum Belediyesi olarak, özellikle kadınların sosyal, kültürel ve istihdama dayalı çalışmalar ile yeni imkanlar bulmalarını son derece önemsiyoruz. Bu önemden hareketle Atakum Belediyesi Özgecan Kadın Koordinasyon Merkezimiz ile Atakum Belediyesi Kültür Sanat ve Eğitim Merkezimiz (AKSEM) sürekli bir araştırma ve proje üretimi halinde. Tüm kadınları bu önemli kurstan ve diğer kurslarımızdan faydalanmaya davet ediyorum. Bu tezgahlar, Atakumlu kadınlar için önemli bir fırsat sunacak. Her aşaması el emeği göz nuru olan Feretiko Kursu ilçemize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 12.12.2016 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.