banner388
banner390
banner410
banner408

Atakum’da Down Sendromlu Çocuklar İçin Toplanıldı

Down Sendromlular Stratejik Eylem Planı’ toplantısının ilki Atakum ilçesinde gerçekleşti

banner269

Atakum’da Down Sendromlu Çocuklar İçin Toplanıldı

Down Sendromlular Stratejik Eylem Planı’ toplantısının ilki Atakum ilçesinde gerçekleşti

14 Ocak 2017 Cumartesi 18:28
Atakum’da Down Sendromlu Çocuklar İçin Toplanıldı
Down Sendromlular Stratejik Eylem Planı’ toplantısının ilki Atakum ilçesinde gerçekleşti. Uluslararası Down Sendromu Federasyonu, Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Mehmet Görmez’in katkıları ile hazırlanan ’21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü'nde ‘Uluslararası Down Sendromlular Stratejik Eylem toplantısının ilk ayağı Samsun’un Atakum ilçesi oldu.
 
Atakum Belediyesi’nce gerçekleştirilen toplantıya Uluslararası Down Sendromu Federasyonu Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay, İstanbul Down Sendromlular Derneği, İstanbul Tuzla Vala Gedik Özel Eğitim Okulu, İzmir Down Sendromlular Derneği, Kosova Down Sendromlular Derneği ve Samsun Down Sendromlular Derneği’nin yanı sıra 20 down sendromlu çocuk katıldı



Toplantıda konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, down sendromlu çocuklara yönelik park projesi üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyerek her özel gruba destek vermeye çalıştıklarını belirtti. Ayrıca, ''Yaklaşık 2 ay sonra bu çocuklarımıza o parkı hediye edeceğiz. Amacımız çocuklarımızın bu parkta güzelce vakit geçirmesini sağlamak. Hem de bu parkta vatandaşlarla güzel bir birliktelik sağlasınlar diye bu parkı kuruyoruz. Bu parkın çalışanları da down sendromlu çocuklarımız olacak” dedi.
Engelli vatandaşlar her türlü hizmeti sunmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Taşçı, “Atakum Belediyesi bünyesinde bulunan Yaşam Park sayesinde bütün engelle vatandaşlarımıza hizmet veriyoruz. İnşallah otizmli çocuklarımız için de bir projeyi hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Kısacası bu noktalarda Atakum Belediyesi olarak bölge genelimizde örnek bir belediyecilik ortaya koymaya çalışıyoruz. Çünkü bu yavrularımız bizim yavrularımız, Türkiye’nin geleceğidir. Bu yavrularımızın topluma iyi bir şekilde kazandırılması noktasında taşın altına elimizi koymak zorundayız. Bu bizim hem insanlık görevimiz hem de ülkemizin kalkınmasını hedef alan düşünceye sahip bir irade olmamız hasebiyle bu projelere öncülük ve destek vermek zorundayız”
diye konuştu.


Uluslararası Down Sendromlar Federasyon Başkanı Muhammet Abdullah Tuncay, kendi çalışmaları hakkında verdiği bilgide, “Uluslararası Down Sendromlar Federasyonu ilk defa bugün Samsun’un Atakum ilçesinde başladık. Şu anda bize 30 ülke üyedir. Bundan sonra inşallah down sendromlu bireylerimizin okuldan sonra eve dönüşlerini engellemek adına mesleki istidama yönelik bütün projeleri ile federasyon olarak 81 ilde hizmet edeceğiz. Burada önemli olan devlet ve sivil toplum işbirliğinde bir sosyal politika sağlayarak devletin yetemediği yerlerde sivil toplum mantığında gönüllü olarak bu açığı doldurmak, downlu gençlerimizin yapabilecekleri kapasitedeki mesleki yerleri belirleyip onları bu işlere kazandırmak istiyoruz. Örneğin Samsun’da tekstil anlamda ihtiyaç varsa, Antalya’da turizm anlamında ihtiyaç varsa buralar için çocuklarımıza eğitim vereceğiz. Amacımız 2017 yılının Türkiye’nin ve dünyanın tamamını melek yüzlerle barış ve huzur ortamında çocuklarımıza iyi bir imkan sağlamaktır” şeklinde konuştu.


 
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.