banner388

Atakum pazarında virüs önlemi

Atakum Belediyesi, Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

Atakum pazarında virüs önlemi

Atakum Belediyesi, Koronavirüsle mücadele kapsamında çalışmalarını sürdürüyor.

25 Mart 2020 Çarşamba 22:52
Atakum pazarında virüs önlemi

Ticaret Bakanlığınca satışa sunulan sebze ve meyvelerin elle seçilmesini yasaklanmıştı. Bu bağlamda Atakum'da Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, pazar yerini gezip uyarı afişleri dağıttı. 

PAZARDA VİRÜS ÖNLEMİ

Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın ve Zabıta Müdürü Ercan Aksu ile birlikte Mimarsinan Mahallesi’nde kurulan Salı Pazarı’nda denetim gerçekleştiren zabıta ekipleri, tezgâhlara meyve ve sebzelerin elle seçilmesinin yasaklandığını hatırlatan afişler astı.

 Yurttaşlara yasak kararını anlattıklarında zaman zaman olumsuz tepkilerle karşılaştıklarını aktaran bir esnaf, “Bu tedbirler herkesin sağlığını korumak için alındı. Fakat bazı müşterilerimiz yasağa uymak istemiyor. Elle seçmek için ısrar ediyor. Biz arada kalıyorduk. Atakum Belediyesi’nin dağıttığı afişleri tezgâh açtığımız tüm semt pazarlarında kullanacağız. Yasağa uymak istemeyenler için caydırıcı olacaktır.” dedi.


ESNAFA HİJYEN KURALLARI ANLATILDI

Satış yapan görevlilerin hijyen kurallarına uyup uymadıkları zabıta ekipleri tarafından kontrol edildi. Koruyucu önlem almayan esnaf uyarılarak gerekli bilgiler aktarıldı. Alışveriş için pazara gelen yurttaşlara koronavirüsü salgınına karşı nasıl korunacaklarını anlatan broşürler zabıta ekiplerince dağıtıldı. Salgının yayılmasını önleyebilmek için sosyal mesafenin önemine dikkat çekildi. Pazar yerinin giriş ve çıkışlarına yerleştirilen dezenfektanların kontrolü de Zabıta ekiplerince gerçekleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
taner kul 2020-03-26 08:35:54

adını duydum, kaldım dona
hazır değilim, böyle sona
memlekete zaten vuran vurana
geldiysen 3 kez tıklat corona

Avatar
Bloodmoon 2020-03-26 11:27:22

Bu corona virüsü yine birilerine yaradı. Artık bol çürüklü kötü ürünleri vatandaşlara verirler.sanki pazar tezgahına gelene kadar çok hijyenik yerlerden mi geliyordu meyve ve sebzeler. Çiftçinin tarlasından pazar tezgahına kadar bi takip etsinler bakalım stokta ve hallerde beklenen yerleri

Avatar
ahmet 2020-03-26 13:20:23

İlla yasak kelimesi olması mı gerekiyor.illada yasaaaaaaaaaaaaaaaaaaak.Kardeşim Türkçe miz de sadece bu kelime mi var ya.