banner388

Atakum Down Park Kafe’de Pilates günü

Atakum Belediyesi Down Park Kafe’de çalışan down sendromlu bireyler için pilates dersi  düzenlendi. 

Atakum Down Park Kafe’de Pilates günü

Atakum Belediyesi Down Park Kafe’de çalışan down sendromlu bireyler için pilates dersi  düzenlendi. 

27 Nisan 2018 Cuma 12:58
Atakum Down Park Kafe’de Pilates günü

Samsun haber - Atakum Belediyesi tarafından, down sendromlu bireylerin istihdam edilmesine yönelik açılan kafede down sendromlu çalışanlara  garsonluk eğitiminin yanı sıra pilates eğitmeni Ayşenur Akça tarafından pilates dersleri veriliyor.

PİLATES EGZERSİZLERİ İLE KENDİ GÜÇLERİNİ FARK EDİYORLAR

Down sendromlu bireylerde pilates egzersizlerinin önemine vurgu yapan Ayşenur Akça, “Down sendromlu bireylerin  sahip olduğu potansiyelin tamamını kullanabilmeleri için başarı duygusunu tatması gerekir. Bu nedenle dikkatli bir şekilde hazırlanmış pilates egzersizleri ve çeşitli spor branşları bu gençlerin başarıyı yaşamasına yardımcı oluyor. kas gelişiminin yanı sıra zihinsel gelişim süreçlerini de düşünüyoruz. Büyük ve küçük kas gruplarını çalıştırmaya yönelik egzersizler hazırlanıyoruz” dedi.

ZİHİNSEL VE BEDENSEL STRESİ AZALTIYOR

Pilatesin faydalarına dikkat çeken Akça, “Pilatesin insan anatomisine ciddi faydaları var. Pilates sadece fit kalma yöntemi değil, aynı zamanda kas iskelet sisteminin rehabilitasyonunu da sağlar. Konsantrasyon gücünü artırıyor, sakatlanma riskini azaltıyor ,dolaşım sistemini etkileyerek rahatlamaya neden oluyor ayrıca kas kontrolünü sağlıyor. Bu tür egzersizler down sendromlu bireylerde çok iyi sonuçlar veriyor. Çünkü bu gençlerin genelinde dikkat kaybı, odaklanma problem ve fiziksel duruş bozuklukları var. dolayısıyla kasları güçleniyor. Zihinsel ve bedensel stresleri azalıyor. Ayrıca bu egzersizler onların sosyalleşmesine, kendilerini ifade etmelerine neden oluyor. Pilates sayesinde vücutlarını daha yakından tanıyabildikleri kendilerinide daha iyi ifade edebiliyorlar” diye sözlerine devam etti.

SAĞLIKLI, AKTİF BİREYLER OLMALARINI SAĞLIYORUZ


 
Son olarak Atakum Belediyesi'nin verdiği desteğe dikkat çeken Akça, “Şehrimizin güzide ilçesinde, Atakum Belediyesi tarafından, down sendromlu gençlerimizi istihdam etmeye yönelik açılan bu cafede alınan garsonluk eğitiminin yanı sıra pilates dersleriyle gençlerimizin hem daha sağlıklı hemde daha aktif bireyler olmalarını sağlıyoruz. Bizlere ve gençlerimize bu fırsatı veren, özel çocuklarımızın her zaman yanında ve destekçisi olan Atakum Belediye Başkanımız Sayın İshak Taşçı’ya teşekkür ederim” dedi.

Muhabir: Elifnur TURGUT
Kameraman: Ömer NAS

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.