banner388

Atakum'dan örnek davranış

Depremzedeler için toplanan yardımlar, Pazartesi sabah saatlerinde Elazığ'a ulaştı.

Atakum'dan örnek davranış

Depremzedeler için toplanan yardımlar, Pazartesi sabah saatlerinde Elazığ'a ulaştı.

27 Ocak 2020 Pazartesi 19:13
Atakum'dan örnek davranış

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, olayla ilgili "Atakum kendisinden bekleneni yaptı. Atakumlulara teşekkür ediyorum. Allah ülkemize bir daha böyle acılar yaşatmasın" dedi. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci'nin öncülüğünde düşünülenden fazla yardım toplandı. Atakum'dan ve çevre ilçelerden gönderilen battaniye, mont, bebek malzemeleri, kuru gıda ve benzeri yardımlar kolilenerek sivil toplum örgütlerinin de yardımıyla tıra yüklendi ve Elazığ'a gönderildi. 

ÖLÜMÜN AZI OLMAZ, AĞIRI OLUR"
Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, Atakum'da yaşanan seferberlik ile ilgili şunları söyledi; "O gece, ertesi ve sonraki günlerde Atakum kenetlendi. Hem Atakum'dan hem de çevre ilçelerden yardımlar geldi. Sivil toplum örgütleri bizimle birlikte çalıştılar. Bir tır doldurduk ve gönderdik. Bu sabah itibarıyla da gönüllü olarak Elazığ'a giden personelimiz depremin en çok hasar verdiği mahallelerden birisinde malzemelerin dağıtımını yaptılar. Depremden zarar veren vatandaşlarımıza geçmiş olsun, hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum. Bir şeyin altını çizmek gerekir, bu deprem fay hattının büyüklüğüne rağmen zararı olmadı. Zararın ve ölümün azı asla olmaz ancak çok daha ağırı olabilirdi. Deprem kendisini Türkiye'ye hatırlattı. 

Bir acı olduğunda dayanışma sağlamamız çok güzel bir şey ama bu yetmiyor. Deprem olmadan önce tedbir almamız gerekiyor. İnşaatla ilgili tüm mesleklerin bu depremi unutmaması, nereye çivi çakıyorlarsa, nereye imza atıyorlarsa depremde enkazların altında insanların can verdiklerini hatırlamaları gerekiyor".Allah bu tip acılar bir daha vermesin ancak bu tip dileklerle olmuyor. Depremi unutmayalım, unutturmayalım. Ben Atakum Belediye Başkanı olarak her attığım imzada bunu hatırlayacağım ve hatırlatacağım. Depremin zarar vermeyeceği yapılaşmayı sağlamamız lazım. Teknolojik ve bilimsel olarak bu mümkün. Dünyanın başka deprem bölgelerinde bu yapılabilmiş, biz neden yapmayalım? Atakum'da yapı stokunun depreme dayanıklı olması için asla taviz vermeyeceğim. Altyapıda, toprak deneyimlerinde dikkatli davranacağız. Bu konuda akademik yeterliliği olmayan insanların raporlarını ciddiye almayacağız. Belki birkaç yerden değişik testler isteyeceğiz."
 

Anahtar Kelimeler:
AtakumSamsunDeprem
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan 2020-01-27 22:09:07

Allah razi olsun helal olsun sayın başkan hangi parti hangi ırk hangi din olduğu önemli değil insanların bir birine her kosulda yardım ve merhametli olmasi esas olan Allah böyle bir acıyı bir daha yaşamasın malum üzere türkiyede artık kutuplaşmis bir biriyle düşman olan bir toplum haline geldik hangi parti olduğu ne önemi var insanlik kazansın yıllarca akp ye oy verdim ama artık kesinlikle vermeyeceğim insanlarımız akp li olmaya na terörist gözüyle bakar oldu bu yüzden sosyal belediyecilite chp daha önde samsun da tsk başarılar dileriz sayın başkan