banner388
banner390
banner410
banner408

Atakum'dan işsizlere aşsızlara destek

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahipleri için dayanışma çağrısı yaptı. Samsunlu yardımseverler de bu çağrıya kayıtsız kalmayarak harekete geçti.

banner269

Atakum'dan işsizlere aşsızlara destek

Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, evlerinden çıkamayan ihtiyaç sahipleri için dayanışma çağrısı yaptı. Samsunlu yardımseverler de bu çağrıya kayıtsız kalmayarak harekete geçti.

31 Mart 2020 Salı 18:23
Atakum'dan işsizlere aşsızlara destek

Atakum Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyasına yardımseverler tarafından destek gecikmedi. Bağışçılar tarafından temin edilen gıda ürünleri ile oluşturulan 400 dayanışma kolisi zor durumdaki vatandaşların evlerine teslim edildi. 

ATAKUMA GIDA BANKASI KURULACAK

Kolilerin taşınmasına yardım eden Başkan Deveci,  “Komşusu açken tok yatan bizden değildir” hadis-i şerifini hatırlatarak vatandaşlara yapılan yardımın kalıcı hale getirilmesi için  Atakum Belediyesi’nin Gıda Bankası kuracağını duyurdu.

 Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci’nin hayırseverlere yönelik, “Bugün elinizi uzatmayacaksanız ne zaman uzatacaksınız? Toplumsal dayanışmaya, sizin birikiminize ihtiyaç var. Yardıma muhtaç yurttaşlarımıza, hemşehrilerimize elinizi uzatın." dedi.

Çok sayıda Samsunlu bu çağrının ardından  Atakum Belediyesi’nin 0552 963 02 30 numaralı Whatsapp Hattı’na ulaştı. Zor durumdaki komşuları için yardımda bulunmak isteyen hayırseverlere ihtiyaç listeleri bildirildi. Oluşturulan randevu saatinde yardımsever yurttaşların adreslerine giden ekipler, bağışlanan malzemeleri tutanak karşılığında teslim alarak Atakum Belediyesi Paylaşım Merkezi’nde depoladı.


İlk etapta 400 koli yardım malzemesi yardımı yapıldığını belirten Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Hayırseverlere yönelik çağrımız, Atakum ve Samsunluların dayanışması devam ediyor. Herkese çağrımı yineliyorum. Bu süreç bitinceye kadar, yurttaşları dayanışma içinde olmaya, Atakum Belediyesi’nin faaliyetlerini izlemeye ve onun organizasyonunda komşularımızın ihtiyaçlarını karşılamaya davet ediyorum. Yardım gelmeyen fakat ihtiyaç bulunan alanlarda kendi bütçemizle de destek sağlayacağız. Asıl olan toplumsal dayanışmanın ortaya konulması. Eğer bu süreci toplum olarak dayanışma ile atlatabilirsek övünülmesi gereken bu olacaktır. Belediyemizde daha önce bulunmayan bir yapılanma için çalışma arkadaşlarıma talimat verdim. Bu tür desteklerin kalıcı olması için Gıda Bankası kuracağız. Gıda alanında ihtiyaç olan ürünler, sürekli hayırseverlerden toplanıp biriktirilerek ihtiyaç duyulan alanlara sevk edilecek. Şu anda gerçekleştirdiğimiz bu dayanışmayı Gıda Bankası çatısı altında daimi hale getireceğiz. Şu anda herkes evde kalsın, evinde mutlu olsun, sağlıklı kalsın. Biz onları ihtiyaçlarını; hayırseverler, Atakum Belediyesi personeli ve gönüllü gençler ile evlerinde karşılamaya gayret gösteriyoruz” dedi.

EN GÜZEL DAYANIŞMA ÖRNEĞİ 


Ekipler, un, şeker, tuz, yağ, bakliyat, makarna, pirinç, zeytin, peynir, salça, çay, sebze, meyve, et gibi gıda malzemelerinin yanı sıra eldiven, maske, ıslak mendil ve korona virüs hakkında bilgilendirici broşür içeren sağlık kitinin bulunduğu 400 koli oluşturdu.

Kolilerin içerisinde bulunan, Başkan Deveci’nin Atakumlulara hitaben kaleme aldığı iletide, “Saygıdeğer hemşerilerim, ülke olarak zor bir süreçten geçmekteyiz. Biliyorum ki bu zor süreci Atakum’da hep birlikte dayanışma içinde atlatacağız. Sınırlı kaynaklarımıza rağmen gerek belediye şartlarımız sonuna kadar zorlayarak, gerek yardımsever Atakum halkının desteği ile sizlere biraz olsun nefes aldırabilmek için uğraşıyoruz. Kent demokrasisi ve dayanışmanın en güzel örneğini Atakum’da yaşatmak için bizlere göstermiş olduğunuz güven ve samimi duygularınız için içten teşekkür ederim. Belediye Başkanınız olarak; aklım, fikrim, tüm enerjimle sizleri düşünmekte ve 7/24 ekiplerimizle sizin için çalışmaktayız. Sizlere sağlık ve huzur dolu günler diliyorum. Her zaman yanınızdayız! Yaşam sizinle güzel. Sevgi ve saygılarımla” sözlerine  yer verildi.

"İŞİNDEN AŞINDAN OLANLARIN YARDIMINA KOŞACAĞIZ"

Atakum  Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, dayanışma kültürünün toplumun geçmişinde var olduğunu hatırlatarak “Tam da dayanışma içinde olmamız gereken bir süreçten geçiyoruz. Hem dünya hem Türkiye toplumsal bir afet yaşıyor. Bu afeti birlikte aşmamız gerekiyor. Bu sebeple toplumsal dayanışmayı önemsiyoruz. Biz belediye olarak bu dönemde özellikle yatırıma ayırdığımız bütçemizi, insanların evinde mutlu, sağlıklı hijyenik koşullarda nitelikli beslenmesine harcayacağız. İşinden, aşından olmuş komşularımızın olabildiğince yardımına koşacağız. Bu dönem han hamam yapma dönemi değil, bu dönem dayanışma dönemi, komşuluk hukukunu kurma dönemi. Bu sürecin içinden toplumsal bilinç ve kültürle çıkabilmeyi başarabilme dönemi” dedi.

"DAYANIŞMA BİZİM KÜLTÜRÜMÜZDE VAR"


Atakum Belediyesi'ne Atakumlulara çabalarından dolayı teşekkür eden  Başkan Deveci, “Her zaman ‘komşuluk hukuku’ ve ‘elim sizin omzunuzda’ derken bunu kastediyorum. Bu dayanışma yerel yönetimlerin en önemli görevleri arasında yer alıyor. Toplumdaki fakir fukaranın durumunu izlemek ve gözlemek durumundayız. Bu bizim kültürümüzde vardır. ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diye biz sözümüz vardır. Bu deyişi bir başka şekilde ‘benim elim sizin omzunuzda’ ifadesiyle anlatıyorum. Atakum Belediyesi’nin eli, gücü yettiğince Atakumluların omzunda olacak. Olağanüstü koşulların yaşandığı bir dönemdeyiz. Atakum Belediyesi’nin bu yaz döneminde harcayacağı bütçesi yardımlara aktarılacak. Buradan yurttaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum. Özellikle kırsal kesimdeki yol ve asfalt gibi talepleri ertelemek durumunda kalabiliriz. Asıl olan hayatta ve sağlıklı kalmaktır." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mete Karayel 2020-03-31 19:02:55

dayanışmanın çok çok önem taşıdığı günlerdeyiz.

Misafir Avatar
adsadas 2020-04-01 01:09:08 @Mete Karayel

sağlığında unut, hastalıkda dayanışalım, oda iyiymiş sosyal medyadanmı öğreniliyorki.

Beğenmedim! (2)
Avatar
dsadsa 2020-03-31 19:07:14

madem ülkede kıtlış işsizlik yoksulluk var ne demeye cocuk sayısına evlenmeye limit getirmiyorsunuz?

Avatar
Neda mohammadpour 2020-03-31 22:08:32

Yanlız kadın

Avatar
Serhan 2020-04-01 04:00:02

Benim yakınım zor durumda valilige iki defa yardım başvurusunda bulundu red cevabı verdiler bu yardımlar neye göre yapılıyor secmelimi kimse zor durumda kalmasa keyfi yardım istemez reklam yaparlar anca

Avatar
Serhan 2020-04-01 04:00:41

Benim yakınım zor durumda valilige iki defa yardım başvurusunda bulundu red cevabı verdiler bu yardımlar neye göre yapılıyor secmelimi kimse zor durumda kalmasa keyfi yardım istemez reklam yaparlar anca

Avatar
Fakir fukara 2020-04-01 11:07:05

Adam personeline maaşları eksik veriyor yardim dağıtıyor ilginç

Avatar
mustafa 2020-04-01 11:07:07

millet can derdinde
bunlar reklam peşinde
sayın deveci sen ne anlarsın acın halinden
bırak bu reklam işlerini

Avatar
Hasan 2020-04-01 11:33:54

Tebrik ediyorum atakum belediyesini ve cemil deveci beyi.akp ve mhp halkı yemeye devam etsin.