banner388

Atakum'dan Halep'e Örnek Destek

Atakum Belediyesinin öncülüğünde Atakum ilçesinde başlatılan Halep'e yardım kampanyasında toplanan 4 TIR dolusu yardım malzemesi dualar eşliğinde yola çıktı. 

Atakum'dan Halep'e Örnek Destek

Atakum Belediyesinin öncülüğünde Atakum ilçesinde başlatılan Halep'e yardım kampanyasında toplanan 4 TIR dolusu yardım malzemesi dualar eşliğinde yola çıktı. 

22 Aralık 2016 Perşembe 12:54
Atakum'dan Halep'e Örnek Destek

Atakum Belediyesi ile Hayrat Vakfı Samsun İl Temsilciliğinin ortaklaşa düzenledikleri ‘Halep’e Yardım’ kampanyası çerçevesinde Atakum ilçesinde toplanan 4 TIR yardım malzemesi belediye önünde düzenlenen törenin ardından dualar eşliğinde yola çıktı. 

Tırların yola çıkmasından önce konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Atakum ilçe halkımızdan toplamış olduğumuz 4 tır yardımı Halep’e Hayrat Vakfı aracılığı ile gönderiyoruz. Halkımızdan yoğun bir ilgi ve alaka gördük. Bu da bizi ziyadesiyle memnun etti. Gerçekten Atakum halkı yardımsever, merhamet duyguları ön plandadır. Atakum halkının bu merhamet yüklü davranışından ötürü, kocaman yüreklerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyoruz. Tek amacımız Atakum ilçe halkı olarak da bizim de bu çorbada tuzumuz ve katkımız olsun niyetiyle hareket ettik. 2 tırla başladık ve yoğun talep üzerine 4 tır çıktı. Tek amacımız Halep’den İdlip’e gelecek olan Müslüman kardeşlerimize bu yardımı Atakum ilçe halkı olarak ulaştırmak, onlara bizim de bir desteğimizin olduğunu, yalnız olmadıklarını hissettirmek için bu güzel organizasyonu düzenledik. Geçen aylarda Atakum Belediyesi olarak Bayır Bucak Türkmenlerine bu yardımları gerçekleştirmiştik. Bugün de Halep’e gerçekleştiriyoruz. Halkımız Halep’te yaşanan bu işkencelere duyarsız kalmadılar ve yoğun bir ilgi gösterdiler. Vatandaşlar markete gidip 1 kilogram pirinç, makarna alıp belediyeye teslim eden vatandaşlarımız var. Bir tane küçük kızımız kardeşinin bebek pusetini gönderdi. Yazmış olduğu yazıyla da ‘Burada artık güvendesiniz. Sizi çok seviyoruz’ diye yazmış ve güzel bir resimle de bunu şekillendirmiş. Atakum halkı çoluğuyla çocuğu ile büyük bir özveri gösterdi. Türk milletinin özelliği budur. Her zaman ezilenin ve zulme uğrayanın yanında olmuştur” diye konuştu.

Ardından İlçe Kaymakamı Ali Bakoğlu, Başkan Taşçı ve beraberindekiler yardım malzemelerini TIR'lara yüklediler. Yardım malzemelerin birinde bebek pusetinin içerisinde Buket Halidoğlu adlı küçük bir kızın yaptığı resim ve resme yazdığı "Burada artık güvendesiniz. Sizi çok seviyorum" yazısı herkesi duygulandırdı.

Tırların uğurlanması törenine ayrıca Başkan Taşçı’nın eşi Fatma Taşçı, Hayrat Vakfı Samsun İl Temsilcisi Hüsrev Yağız, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. 4 tırın içinde 2 bin 859 koli yaşam malzemesi ve 575 çuval un bulunuyor. 

Son Güncelleme: 23.12.2016 16:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.