banner388

Atakum'da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi

Atakum Belediyesi tarafından inşası tamamlanan 10 tesisin toplu açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın davetli oldu törenle yapıldı.

Atakum'da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi

Atakum Belediyesi tarafından inşası tamamlanan 10 tesisin toplu açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın davetli oldu törenle yapıldı.

05 Haziran 2016 Pazar 18:09
Atakum'da Toplu Açılış Töreni Düzenlendi

Partisinin İl Danışma Meclis toplantısına katılmak üzere memleketi Samsun’da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Atakum Belediyesi’nin 55’te 55 proje dahilinde  10 tesisinin açılışına katıldı. Mevlana Mahallesi Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Tesisleri önünde yapılan toplu açılış ile yapımı biten 10 proje vatandaşların hizmetine sunuldu.

BAŞKAN TAŞÇI: “55 PROJEDEN 30’UNU HALKA SUNDUK”
Açılış öncesinde konuşma yapan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Biz Burada belediyemizin hayata geçirmiş olduğu 10 projenin toplu açılışı için toplanmış bulunuyoruz. Bu 10 proje içerisinde 2 adet spor tesisi, Prof. Dr. Aziz Sancar Spor Tesisleri, spor tesisleri, düğün alanı projesi, 3 adet şehitlerimizin isimlerini verdiğimiz parklarımız, organ bağışlayarak toplumda bir farkındalık yaratan Duygun Gürcan isimli parkımız da olmak üzere 10 projeyi hayata geçirdik. 55’te 55 proje kapsamında yer alan 22 projeyi bitirmiş durumdayız. 8 projemiz de inşaat halinde. 55 projeden 30’u hayat bulmuş durumda. Bu projeler dışında yer alan 12 adet ekstra projeyi de Atakum halkıyla buluşturmuş bulunmaktayız. 2 yıl içinde süren hızlı tempomuzu, 55’te 55 projelerimizden daha da fazlasını yapacağımızın göstergesi olarak görüyoruz. Atakum İlçesi bütün hizmetleri fazlasıyla almaya hak eden bir ilçemizdir. Atakum, Karadeniz’in en hızlı büyüyen bir ilçesidir. 2015 yılında 12 bin nüfus artışıyla Karadeniz’in rekorunu kıran nadide bir ilçedir. Atakum, nüfus büyümesinde de Türkiye 3.sü olmuştur. 5 bin 600 konutluk inşaat ruhsatı verme sayısıyla da Karadeniz’in rekorunu kırmış bulunmaktayız. Atakum’a yapılan hizmetlerle büyümesine katkı yapan Bakanımız, milletvekillerimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Başkan Taşçı’nın ardından söz alan Samsun Valisi İbrahim Şahin de Samsun’un inanılmaz güzel eserlerle donatıldığını belirterek 2017 olimpiyatları için hazırlanan spor tesislerinin bitme noktasına geldiğini söyledi.

“MAHALLE TİPİ TESİSLERİN SAYISI BİN’İ GEÇTİ”
Mahalle tipi tesislere bakanlık olarak büyük destek verdiklerini söyleyen Bakan Kılıç, “Bakanlık olarak yaptığımız yatırımların Samsun ayağını oluşturan birçok tesisin yerel yönetimlerimizle beraber hayata geçirilmesi bizler için çok önemli bir husus. Özellikle bizim mahalle tipi olarak nitelendirdiğimiz ve gençlerin mahallelerin içerisinde kolayca ulaşım sağlayabilecekleri, ailelerinde de çocuklarını nerede ve nasıl olduklarını bilmeleri bakımından bu tip tesislerin inşası için çok büyük bir çalışma içerisine girmiş bulunmaktayız. Bu tesislerin sayısı şu anda bini aşmış vaziyette. Yerel yönetimlerin yer tahsisi konusunda bize verdikleri destekler ile bu projeleri halkımıza sunuyoruz. Atakum Belediyesi’nin ‘mahalle evleri’ o tip şekilde inşa edilen mahalle konakları gibi diğer projelerin hepsi sosyal anlamda milletimizin, vatandaşlarımızın kaynaşmasını sağlayacak yatırımlar olacağını düşünüyorum. Bu projelerin tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 

Son Güncelleme: 05.06.2016 18:20
Anahtar Kelimeler:
AtakumTörenAçılışInşa
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.