banner388
banner390
banner410
banner408

Atakum'da Mezuniyet Coşkusu

Samsun'un ilçesi Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015-2016 yılı eğitim-öğretim senesinde mezun olan 120 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

banner269

Atakum'da Mezuniyet Coşkusu

Samsun'un ilçesi Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2015-2016 yılı eğitim-öğretim senesinde mezun olan 120 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

14 Haziran 2016 Salı 11:18
Atakum'da Mezuniyet Coşkusu

Okulun spor salonunda düzenlenen mezuniyet töreninde, okul 1.si olan Elif Betül Altun duygularını ve düşüncelerini anlatan bir şiiri okurken, diğer mezun olan 12. sınıf öğrencileri, 11. sınıf öğrencilerine yemin töreniyle bayrak teslimi yaptılar. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan mezuniyet töreninde konuşma yapan İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Zahit Köseoğlu, “Zamanla çok şey değişti. Yapılarımız değişti, yüz hatlarımız değişti, fiziki olarak değiştik, ilmen ve ahlaken çok değiştik. Okulumuzun binası, yapısı, okulumuzun yolları bile değişti. Fakat değişmeyen ve geçen zamana karşı meydan okuyan ve değişmeyen bir şey var. Gençlerimizin sahip oldukları imam hatip sevdası, bu sevda, bu taşıdıkları gurur, değişmeyecek değişse de inşallah hep artarak devam edecek” dedi.

“EN ÖNEMLİ VAZİFE ALLAH’IN KULU, PEYGAMBER EFENDİMİZİN ÜMMETİ OLMAK”

Konuşmalarında öğrencilere seslenen Köseoğlu, “Sevgili gençler, sevgili genç kardeşlerim, okulumuzda kazanmış olduğunuz bu tecrübe ve bilgi birikimi bundan hayatınızı şekillendirecek. Ancak burada sizden istediğim bir şey var bu toplantımızda son dersimiz olsun. Son dersimizmiş gibi bu öğretmeninizi son kez dinliyormuş gibi dinlerseniz 2 satır bir şey söylemek istiyorum. Sizler Kur’an-ı kılavuz, Resulullah Efendimizi de rehber edinerek, hayatı doğrudan ölçülerle yaşayarak, edep ile hayayı kuşanarak, ülke üzerindeki mazlumları gözeterek, sizden yardım eli bekleyen, kan ve göz yaşı döken bütün insanlığa çare olabilmek amacı ile çaba sarfedeceksiniz. Yapmanız gereken tek şey Allah’ın kulu, Peygamber Efendimizin ümmeti olmaktır. Sizler sınava girdiniz, sınavdan 90 aldınız, 100 aldınız, 80 aldınız bazen kırık notlar aldınız. Ama asıl olan sınav bu dünyadaki son nefesimize kadar olan, ahirete tabi olan sınavdır. İşte Rabbimiz o gün cevap kâğıtlarınızı tabiri caizse amel defterimizi umarım sağ tarafımızdan verilenlerden eyler. İnşallah ‘ey Ayşe kulum, ey Ahmet kulum aferin size sizler bu sınavı hakkıyla geçtiniz sizi tebrik ediyorum’ diyenlerden olursunuz” diyerek konuştu. Büyük coşkuyla süren mezuniyet töreninde, mezun olan öğrencilerin mezuniyet pastalarını kestikten sonra, öğretmenleri tarafından birer birer tebrik edilerek diplomalarını aldılar. Mezuniyet töreninde, Anadolu İmam Hatip Lisesinin Okul Birincisi Elif Betül Altun, mezuniyet kütüğüne isminin bulunduğu plakayı çakması ile mezun olan öğrencilerin keplerini atması ile sona erdi.

Son Güncelleme: 14.06.2016 11:47
Anahtar Kelimeler:
EğitimImam HatipMezuniyet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.