banner388

Atakum'da karla aralıksız mücadele

Atakum Belediyesi hafta sonu meydana gelen yoğun kar yağışıyla mücadele etti.

Atakum'da karla aralıksız mücadele

Atakum Belediyesi hafta sonu meydana gelen yoğun kar yağışıyla mücadele etti.

10 Şubat 2020 Pazartesi 19:27
Atakum'da karla aralıksız mücadele

Kar yağışı öncesinde sahada çalışan tüm birimlerini hazır eden Atakum Belediyesi, 11 traktör kepçe, 4 case, 3 küreme aparatlı kamyon, 1 adet tuzlama aparatlı kamyon, 1 solüsyon tankeri, 2 adet greyder, 2 adet lastikli dozer, hasta ve acil durumlar için 4 adet 4x4 cip, 6 adet transit pikap, 6 zabıta devriye aracı, olmak üzere toplamda 40 araç ve 242 personelle karla mücadele etti.

BAŞKAN CEMİL DEVECİ'DEN TALİMAT

Ziyaretlerini gerçekleştirmek için şehir dışında bulunan Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, bugün itibarıyla Samsun'a dönüp sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi. Esenevler Mahallesi'nde vatandaşlarla ve karın keyfini kayarak çıkaran çocuklarla görüşen Deveci, kar yağışının ardından oluşabilecek buzlanmalar içind de kaldırımlarda önlem alınması talimatını verdi.

ACİL DURUM HATTI KURULDU

Kar yağışının etkili olduğu saatlerde Atakum Belediyesi, Kar İle Mücadele Acil Durum Hattı'nı kurdu. Atakum Belediyesinin sosyal medya hesapları aracılığıyla yurttaşlar tarafından bildirilen talepler ve acil durum hattına gelen ihbarlar da sahadaki ekiplere anında iletilerek koordineli çalışma sağlandı.

YÜKSEK YERLERDE DE YOLLAR AÇIK 

Atakum'un yüksek kesimleri olan Çamlıyazı, Sarayköy, Kabadüz ve Karakavuk gibi mahallelerde de karlı yollar açıldı. Olası acil durumlar için ise vatandaşların ihbarları doğrultusunda hastalara anında ulaşabilecek ekipler hazır bekletildi. 24 saat esasıyla devam eden kar çalışmaları sonucunda, yüksek yerlerde ki mahallelerde de kapalı yol kalmadı.

Anahtar Kelimeler:
AtakumSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Candaş Yanlı 2020-02-10 20:04:31

Nerde temizlik yapmış .. Arayollar felç ..

Avatar
Atakumlu 2020-02-11 11:14:27

Ara yollar buz tutmuş bir belediye aracı görmedim caddeleride ne yazıkki büyük şehir açtı kaldırımı bile süpürgeyle temizlenir