banner388

Atakum'da çöpler artık yer altına 

Sıfır Atık Projesi kapsamında, Atakum’da yeraltı çöp konteyneri sistemine geçilmesiyle ilgili madde kabul edildi.

Atakum'da çöpler artık yer altına 

Sıfır Atık Projesi kapsamında, Atakum’da yeraltı çöp konteyneri sistemine geçilmesiyle ilgili madde kabul edildi.

18 Mart 2020 Çarşamba 18:07
Atakum'da çöpler artık yer altına 


Atakum Belediye Meclisi Mart ayı olağanüstü toplantısı Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci başkanlığında gerçekleşti. Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından verilen Atakum'da katı atık olan evsel çöplerin yeraltı çöp konteyneri sistemine geçilmesi maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

"BU PROJEYİ ATAKUM'DA GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ"

Türkiye'nin gündeminde bu konunun olduğunu belirten Başkan Deveci,
 “Çok uzun süredir bu konuyla ilgili çalışıyoruz. Bu çalışmalar kapsamında kırsal kalkınma, kapsamlı bir çevre eğitim modeli gibi sosyal projelerin iç içe olduğu projelerimiz var. Burada sona geldik. Türkiye'de başka örneklerini de inceledik. İnsan sağlığını korumak aynı zamanda anayasal bir sorumluluk ve belediyelerin görevidir. Belediye yasamızda da buna benzer hükümler var. İlgili pek çok yasa da var. Bu yasal dayanaklarla biz bu projenin devamı ve tamamlayıcısı olarak yer altı konteyneri sistemini Atakum'da kurmaya çalışıyoruz. Bir diğer husus çöplerin kaynağında ayrıştırılmasını hedefliyoruz. Eğer bunları gerçekleştirip kentimizde üretilen evsel atıkların yüzde 50'si veya yüzde 60'ının geri dönüşümüne yönelik bir potansiyele ulaştırabilirsek çöp toplama hizmetine ayırdığımız bütçeyi denkleştirebiliriz. Diğer yandan şehrin temizliği, Atakum'un kültür, sanat ve turizm iddiamızı ortaya çıkaracak engelleri de aşmış olacak” dedi.


"BU ÖNEMLİ BİR ADIM"

Yapılacak olan yeraltı konteynerlerinin önemine değinen Deveci, “Bu mevzuat hükümleri tamamı birlikte değerlendirildiğinde; kamu kurumları, büyük ticaret merkezleri, siteler, 20 bağımsız konuttan daha büyük apartmanlar bizim gösterdiğimiz yerlere, maliyetlerini kendilerini karşılamak kaydıyla, tek tip ve önerilen modelde yer altı konteynerlerini yapacaklar. Biz bu meclis kararıyla sürecin başladığını kurumlara tebliğ edeceğiz ve sürecin sağlıklı işlemesi için iş birliği yapacağız. Atakum bu meclis kararıyla önemli bir adım atmış olacak.” dedi.

Atakum’da koronavirüsüne karşı alından önlemler hakkında konuşan Deveci, Başkan Deveci, “Atakum Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyesi arkadaşlarımız koronavirüsü sebebiyle evlerinde çıkamayan yaşlı, hamile ve engelli vatandaşların yaşamına dokunacak sosyal bir çalışmaya imza atıyor. Bir WhatsApp hattı kurdular. Dezavantajlı gruptaki Atakumlular buraya ulaşıyor. Temel gıda gibi market ihtiyaçlarını bildiriyorlar. Sonrasında alışveriş gerçekleştirilip kapıda ödenecek şekilde evlere teslim ediliyor. Bunu yaparken Atakum esnafının gözetilmesi de ön planda tutuluyor.” ifadelerini kullandı.


Toplantıda Çanakkale Zaferi'nin 105. yıl dönümünü anan Deveci, “Çanakkale Zaferi, hiçbir millete nasip olmayan bir başarı örneğidir. Türk milletine nasip olan bu günün seneyi devriyesidir. Ailemden, benim soyadımı taşıyan yedi şehit Çanakkale’de yatıyor. Bu ülkenin geleceği ve bugünler için canını feda eden tüm şehitlerimize rahmet diliyorum.” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
AtakumSamsunSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
vatandaş 2020-03-19 16:08:44

yer üstündeki kutuya çöpünü atmasını bilmeyen yer altındakine atarmı