banner388

Atakum, çevreci adımlara devam ediyor!

Atakum Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilecek "Çevre ve Kentlilik Bilinci" paneliyle Atakum'un gündemine 'Yeşil ve sürdürülebilir kent' olgusu getirilecek.

Atakum, çevreci adımlara devam ediyor!

Atakum Kent Konseyi tarafından gerçekleştirilecek "Çevre ve Kentlilik Bilinci" paneliyle Atakum'un gündemine 'Yeşil ve sürdürülebilir kent' olgusu getirilecek.

13 Aralık 2019 Cuma 21:27
Atakum, çevreci adımlara devam ediyor!

Atakum Kent Konseyi, yenilenen yönetimiyle kent vizyonunun belirlenmesi amacıyla 15 Aralık Pazar günü saat 14:30-16:30 arasında 'Çevre ve Kentlilik Bilinci' paneli düzenliyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi Samsun Sanat Merkezi'nde gerçekleşecek panelde yeşil ve sürdürülebilir Atakum için önemli isimler bir araya gelecek.

"Yeşil ve Sürdürülebilir Kent: Atakum"

Kentlilik ve yerel yönetim konularında Türkiye'nin önde gelen akademisyenlerinden Ankara Üniversitesi Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ruşen Keleş ve ekolojik mimarlık konusunda duayen Yüksek Mühendis, Mimar ve Ozan-Yazar Cengiz Bektaş'ın konuşmacı olarak katılacakları panelin moderatörlüğünü ise Konsey Başkanı Prof. Dr. Derya Oktay üstlenecek. Prof. Dr. Oktay'dan alınan bilgilere göre, panelin teması konseyin yeni vizyonunu belirleyen "Yeşil ve Sürdürülebilir Kent: Atakum" hedefini destekler özellikte olup, bu hedefe yönelik tüm çabalardan ancak yaşayanların yüksek bir çevre ve kentlilik bilincine sahip olmasıyla sonuç alınacağına vurgu yapılacak. Panelde; kentleşmenin doğru bir biçimde yaşanabilmesi için demografik, ekonomik ve sosyal gelişmelerin dengeli bir biçimde oluşması gerektiğinin aktarılmasıyla, kentlilik bilinci oluşumunun başlıca koşulunun ise bireylerin yaşadıkları kent ile anlamlı, güçlü bağlar kurabilmeleri ve kendilerini yaşadıkları kentin bir parçası gibi hissetmeleri olduğu vurgulanacak. Şehir planlamasının sadece çizim, ölçü, kat, yeşil alan ya da yol demek olmadığını, aynı zamanda kent bilincini ve kültürünü koruma ve ileriye taşımayı hedefleyen panelde, geçmişten günümüze gelen kentin tarihi, değeri ve kenti marka yapan değerlerinin önemi de detaylandırılacak.

Son Güncelleme: 13.12.2019 21:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Çetin Tekin 2019-12-13 22:10:54

O kadar çirkin yapılaşma var ki nasıl yeşil ve çevreci olacakmış? Kentsel dönüşümle yeşilin bol olduğu mimariye geçerlerse belki olur

Avatar
Murat 2019-12-14 10:59:32

Ikk depremde buralar o büyük binalar dümduz olur. Betonu gelişim sanan enayi nesil okduk. Evler anlamsiz pahali bu sehirde fabrika bile yok iş yok. Bitti memleket bitti. Betona gomduler gekeceği. Yikilasi ucubelere malesef...