banner388

 Atakum Belediyesi'nin açtığı yollar 100 km.'yi geçti

 Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte yol açma ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

 Atakum Belediyesi'nin açtığı yollar 100 km.'yi geçti

 Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentte yol açma ve genişletme çalışmalarına devam ediyor.

13 Ekim 2020 Salı 20:48
 Atakum Belediyesi'nin açtığı yollar 100 km.'yi geçti

28 kırsal mahallenin yanı sıra hızla yapılaşan kentsel mahallelerde de çalışan ekiplerin son dönemde ulaşıma elverişli hale getirdikleri yol uzunluğu 100 kilometreyi aştı.

Atakum Belediyesi ekipleri, yol açma çalışmalarının ilk safhasını toprak alanlarda dev paletli dozerlerle gerçekleştiriyor. Kayalık ve eğimin fazla olduğu arazilerde paletli dozere ekskavatörler de eşlik ediyor. Yol açma sırasında çıkarılan toprak ve kaya parçaları kamyonlara yüklenerek kentin farklı bölgelerinde ihtiyaç duyulan çalışma alanlarına sevk ediliyor.

ZORLU ŞARTLARDA MESAİ
 

Atakum Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kentin Kasnakçımermer, Güneyköy, Şenyurt, Elmaçukuru, Erikli, Yeşiltepe, Kayagüney ve Özören gibi çetin arazi koşullarına sahip kırsal mahallelerinde de yol çalışmalarını sürdürüyor.

Dik yamaçlarda hareket eden iş makinaları ile çalışan ekipler, yol açma faaliyetleri ile daha önce taşıt ulaşımı sağlanamayan bölgelerin kent merkezi ile bağlantısını sağlıyor. İki taşıtın karşılıklı geçmesinin mümkün olmadığı yollarda da genişletme çalışmaları gerçekleştiriliyor. Kış aylarında yaşamı zorlaştıran toprak yollara malzeme serimi yapılarak kırsal bölge sakinlerinin hem kendi mahalleleri içinde hem de kent merkezi ile daha rahat ulaşım sağlaması hedefleniyor. Kentin kıyı bölgesinde yer alan ve yapılaşma hızı yüksek olan Küçükkolpınar, Büyükkolpınar, Balaç, Mevlana, Yenimahalle, Alanlı, Körfez, İncesu, Çakırlar, Güzelyurt, Yeşilyurt, Taflan Merkez ve Taflan Camii gibi mahallelerinde de yeni oluşan konut alanlarının yolları açılıyor.  

Son Güncelleme: 13.10.2020 21:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.