banner388

Atakum Belediyesi'nden Çiftçi Dayanışması!

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar grupları Bafra’daki karpuz üreticisine destek olmak amacıyla “Karpuz tarlada kalmasın” sloganıyla kampanya başlattı.

Atakum Belediyesi'nden Çiftçi Dayanışması!

Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar grupları Bafra’daki karpuz üreticisine destek olmak amacıyla “Karpuz tarlada kalmasın” sloganıyla kampanya başlattı.

02 Ağustos 2022 Salı 17:36
Atakum Belediyesi'nden Çiftçi Dayanışması!

Karpuzu maliyetinin altında almak isteyen alıcılar nedeniyle zor durumda kalan çiftçiyle örnek dayanışma sergileyen Atakum Belediyesi ve Samsunspor taraftar grupları sayesinde karpuzlar kilosu 1 liraya tezgahta yerini aldı. Böylece hem çiftçi zarar etmedi hem de tüketici kilosu 3 ila 5 lira arasında değişen karpuza daha uygun fiyattan ulaşabildi. Türkiş’te bulunan Atakum Kent Meydanı’nda yapılan satışlar, Atakum’da daha fazla noktaya ulaştırılacak.

''ÜRETİCİYE SAHİP ÇIKIYORUZ''

Karpuz üreticisine sahip çıktıklarını söyleyen Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, “Bu mevsim karpuz mevsimi. Bafra Ovası karpuzun yoğun bir şekilde yetiştirildiği yer. Ama ne yazık ki bu yaz Bafra’daki karpuz üreticisi masraflarını çıkaramıyor. Biz de üreticiyi korumak kollamak, en azından zarar etmesini engellemek; tüketiciye de ucuz, kaliteli, sağlıklı ve zamanında karpuz ulaştırabilmek için Samsunspor taraftar gruplarıyla ‘Bafra üreticisine destek, karpuz tarlada kalmasın’ sloganı altında faydalı ve anlamlı bir iş birliği yaptık. Çiftçiye destek oluyoruz, görevlerimizden bir tanesi bu. Tüketiciye sağlıklı ve ucuz karpuz getiriyoruz. Bu arada piyasadaki fiyat dengelemesi de kendiliğinden oluyor. Diğer ilçelerden bu şekilde talepler geldiğinde Bafra karpuzunu oralara da ulaştıracağız” dedi.

Önceki gün başlayan satışların yoğun ilgi gördüğünü belirten Başkan Deveci, “Bafra’daki üretime ve buradaki tüketicinin alım durumuna göre günde dört beş kamyon karpuz geliyor. Bu bir dayanışma. Bu dönem de öyle bir dönem. Zaten biz üç yıldır aynı şeyi yapıyoruz. Hem çiftçiyle hem de tüketiciyle dayanışma. Ayrıca şehirde oluşan fiyat oranlarını hiç olmazsa kendiliğinden serbest piyasa koşulları içerisinde dengelenmesini amaçlıyoruz. Tarım ülkede planlı yapılmalı. Karpuz veya başka ürünlerin tarlada kalmaması için ne kadar ürüne ihtiyaç var, ihracatı da dahil bu ülke ne kadar tüketim yapılıyor gibi konularda çalışma ve planlama yapılması gerekiyor” diye konuştu.

''VATANDAŞ FİYATLARA ŞAŞIRIYOR''

Samsunspor taraftar grupları adına açıklama yapan Murat Aktürk ise Bafra’daki çiftçinin karpuzları değerinde satamadıkları için bu kampanyanın başlatıldığını belirterek, “Karpuz fiyatları şu anda marketlerde 3 ila 5 lira arasında. Tırlar hallere gittiğinde karpuzu 1 liradan veya 80 kuruştan alamıyor. Bunun üstüne de yol, komisyoncu ve diğer masraflarla birlikte bize 5 liraya kadar geliyor. Atakum Belediye Başkanımız Av. Cemil Deveci desteğiyle de Atakumlulara karpuzları ulaştırıyoruz. Atakumluların birbirine desteği çok. Gelip komşularına da dağıtmak için çok sayıda karpuz alan da var. Fiyatlara onlar da şaşırıyor. Marketten alınca 50-60 lira oluyor, burada 20 lirayı geçen karpuz çok nadir. Halktan da epey rağbet var, onlar memnun biz de memnunuz” şeklinde konuştu.

Atakum Kent Meydanı’nda satışı yapılan karpuzlara ilgi gösteren Atakumlular ise fiyatın uygun olmasından dolayı memnun olduklarını söyleyerek Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci ve Samsunspor taraftarına teşekkür etti.

Kaynak: İha

Anahtar Kelimeler:
Atakumçiftci
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
emir baran 2022-08-03 09:36:39

kim halka yardım ediyorsa Allah da ona yardım etsin

Avatar
kemal 2022-08-03 11:24:24

bence son yıllarda gördüğüm en iyi belediyecilik örneği...diğer belediyelere örnek olur inşAllah.

Avatar
tebrik 2022-08-03 13:57:09

helal olsun 1 tl.ye karpuz, hem satıcı ürününü satıyor alıcıda rahat alıyor, arada çorbayı götürenler olmayınca işte güzel bir iş oluyor, kim olursa olsun herkesten Allah razı olsun,

Avatar
Dede 2022-08-03 11:15:15

Karpuzların satıldığı neydan cöp ve pislik kaynıyor önceki beledşyenşn yaptığı meydan çğrğmeye bırakıldı emek parkı öyle şov değil hizmet yapılsın. Evet kim hizmet yapıyorsa takdir edilmeli.

Avatar
Totti 2022-08-04 13:32:17

Hâlâ karalamak isteyenler var ama helâl olsun Cemil başkanım

Avatar
Tevfik5561 2022-08-08 01:17:52

1 ay önce 15 TL ile dilimle karpuz alıyorduk. Şimdi 10 15 kiloluk karpuzu alıyoz aynı parayla. İnşAllah her ürünümüz bol olur. Fiyatlarda düşer. Üretici de kazansın vatandaşta rahat alsın ürünü.