banner388

Atakum'a kent meydanı yapılıyor

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçeye 15 bin metrekarelik bir alana kent meydanı yapacaklarını açıkladı.

Atakum'a kent meydanı yapılıyor

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçeye 15 bin metrekarelik bir alana kent meydanı yapacaklarını açıkladı.

06 Ağustos 2018 Pazartesi 18:13
Atakum'a kent meydanı yapılıyor

Atakum Belediye Meclisi 2018 yılı Ağustos Ayı 14. Birleşimi Atakum Belediyesi Meclis Toplantı Salonunda gerçekleşti. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçeye 15 bin metrekarelik bir alana kent meydanı yapacaklarını açıkladı. Başkan Taşçı, projede ilk kazmanın önümüzdeki hafta vurulacağını belirtti.

SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Atakum ilçesinin, Karadeniz Bölgesi’nin önemli turizm ve yaşam markalarından birisi olduğunu söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, bu markanın daha da değer kazanması için çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini ifade etti. Başkan Taşçı, “Karadeniz Bölgesi’nin parlayan yıldızı olan ilçemizde ciddi ve kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda öncelikli eksikliklerin giderilmesi noktasında yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Atakum gibi önemli bir yaşam merkezinde, bir kent meydanı olmayışı ciddi bir eksiklikti. Bu eksiklikten hareketle Atakum Kent Meydanı için düğmeye bastık. Detaylı incelemelerimizin ardından kent meydanı için en uygun alanı tespit ettik. İhalesi gerçekleşen bu önemli projemiz için, ilk kazmayı önümüzdeki hafta vurmayı ve Türkiye’nin örnek kent meydanlarından birisini ilçemize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. 

CUMHURİYET MEYDANI'NIN BİR BUÇUK KATI

Atakum Kent Meydanının, yapımı tamamlandıktan sonra birçok kente örnek olacağını ifade eden Başkan Taşçı, “Dünyadaki tüm marka kentler, meydanlarıyla anılıyor. Bu gerçekten hareketle, Atakum gibi önemli bir değerin de kent meydanına sahip olması gerekiyordu. Türkiş mevkiinde, Seyfi Demirsoy İlkokulunun alt kısmındaki 15 bin metrekarelik alana yapacağımız Atakum Kent Meydanı, kent ve doğa yaşamının birleştiği güzel bir meydan olacak. Samsun Cumhuriyet Meydanının 9 bin 500 metrekarelik bir alan olduğunu göz önüne alacak olursak, Atakum Kent Meydanı, Cumhuriyet Meydanından 1,5 kat daha büyük olacak. Proje tamamlandığında, Türkiye’de birçok kente örnek olacağına inanıyorum. Daha da yaşanılabilir Atakum için, çalışmaya, eksikleri gidermeye ve ilçemizi geleceğe hazırlamaya devam ediyoruz” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Deniz Yilmaz 2018-08-06 21:50:59

Park yapın. Bırak meydanı. 5000 ağaç dikin. Yeşile hasret kaldık. Meydani başka yere yapın.

Avatar
Fikret 2018-08-07 09:13:34

Yeşil alanlar hızla yok oluyor lütfen sayın başkan Atakum hızla betonlaşıyor, katlı yapılara izin vermeyin artık az katlı yapıları çevresinde geniş alanları olan yapıları hatta müstakil yapıları özendirin lütfen bir şehrin geleceği böyle kurtulur bu insanların sizden beklentileri bunlar. Sayın başkanım bir de konu dışında olacak ama Atakum'daki sokak temizliği yapılmıyor yollar, kaldırım kenarlı olduğu gibi çöp bilginize sunarım.

Avatar
ATAKUMLU 2018-08-07 10:28:53

Bahsedilen yerde Emek parkı var beton yığını..şimdi gidin oraya alev alev yanarsınız...yeşillik hiç yok..yarım metre boyunda süs vağaçları...iş tamamen rant...bu yapılacak olan 15 dönüm meydanı sıkı bir şekilde iç içe gölgelik serinletici uzun uzun söğüt ve kavak ağacı istiyorum...ESKİ SAMSUN FUARI GİBİ...yer çamur olsun çim olsun BETON olmasın...asla..

Avatar
Halil Çelik 2018-08-07 10:22:28

Meydanı orman yapın bol ağaç dikin atakumun deniz haricinde bir cazibesi kalmadı her yer beton.

Avatar
Abdullah bulut 2018-08-07 10:01:11

Şehir yağmura hasret bulutlar hızla şehri terk ediyor lütfen inşaatlara durdeyin ve ağaçlandırın

Avatar
TOPRAK 2018-08-07 11:32:04

Atakum türkiş de oturuyorum, etraf haşere böcek dolu kaldırımlarda parklarda pislikten geçilmiyor, Kışın yollar buz oldu Tuz ,Çakıl bile dökmediler, Yazın ilaçlama yok ve inşaat dolu etraf heryer beton ne olucak böyle

Avatar
Atakumlu 2018-08-07 07:57:52

Gürültüden nefret ediyorum ve etragtaki konutlara sesin ulaşmadığı bir yer istiyorum

Avatar
Can 2018-08-07 12:03:40

Başlatma meydanına denildiği gibi otopar yapılsın ara yollar genişletilsin trafik 3-5 sene sonra daha beter olacak sahil yolunu genişlet asfalt yap taşların üzerinde gitmekten iyice yorulduk