banner388

Atakan, Engel Tanımıyor

1,5 Yaşında Otizm Teşhisi Konulan Atakan, E-KPSS'den 78,5 Puan Alarak Samsun Atakum İş Uygulama Merkezi Okulu'na Atandı

Atakan, Engel Tanımıyor

1,5 Yaşında Otizm Teşhisi Konulan Atakan, E-KPSS'den 78,5 Puan Alarak Samsun Atakum İş Uygulama Merkezi Okulu'na Atandı

10 Mayıs 2016 Salı 10:01
Atakan, Engel Tanımıyor

Girmiş olduğu E-KPSS sınavından 78.5 puan alan otizmli Atakan Sarıtaş, Samsun Atakum İş Uygulama Merkezi Okulu'na hizmetli personel olarak atandı. Spora da azmi ve merakı olan Atakan, Antalya'da gerçekleştirilen Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda masa tenisinde Türkiye ikincisi oldu.
1.5 yaşında otizm tanısı konulan Atakan Sarıtaş, ailesinin de yardımları ile büyük başarılara imza attı. Babası beden eğitimi öğretmeni olan ve küçük yaşta spora yönlendirilen Atakan, başta masa tenisi olmak üzere birçok spor dalında başarıya imza attı. Sarıtaş, bu yıl Antalya Manavgat'ta yapılan Özel Sporcular Türkiye Masa Tenisi Şampiyonası'nda masa tenisinde Türkiye ikincisi olan Atakan, sporun beraberinde eğitim hayatınıda sürdürdü.Atakan Sarıtaş, girdiği e-KPSS sınavında 78.5 puan alarak Atakum İş Uygulama Merkezi Okulu'na hizmetli personel olarak atandı. Sporu sevdiğini belirten, Samsun Özel Sporcular Spor Kulübü sporcusu Sarıtaş, eğitimine ise özel bir eğitim ve rehabilitasyon merkezinde devam ediyor.İşten kazandığı paralar ile ev almayı hayal ettiğini söyledi.

ÖNCE AİLELER BİLGİLENDİRİLMELİ

Oğlu Atakan'a 1.5 yaşında otizm teşhisi konulduğunu söyleyen baba Mustafa Sarıtaş, "Çok zor bir uğraş. Belki dünyanın en zor eğitilebilen rahatsızlıklarından biri de otizm. Bu noktada en büyük destekçi aileler, otizmi öğrenecek ki çocuğu ile iletişim kurabilsin. Bunun yanı sıra özel eğitim de alması gerekiyor. Biz Atakan için öncelikle  İstanbul'a gittik ve Atakan 4 yıl orada bir okulda eğitim aldı. Okulun verdiği kurslara katıldı. Deneme sınavlarına girdi. Daha sonra girdiği e-KPSS sınavından 78.5 puan alarak ataması gerçekleşti.Şu anda Atakum İş Uygulama Okulu'nda hizmetli personel olarak çalışıyor. Bunun yanında ek olarak Atakan'ın en büyük aktivitelerinden biri de spor. Bu çocukların spor ile eğitilmesinin büyük önemi var. Ben de beden eğitimi öğretmeni olduğum için Atakan'ı masa tenisine başlattım. Daha sonrada bu noktaya geldi. Türkiye'de almadığı derece kalmadı. Atakan eğitim ve spor ile bu noktalara kadar geldi. Okuma yazmayı annesi öğretti. Atakan'ın eğitimi hala devam ediyor çünkü otizmde eğitim bitmez. Ama çıtayı en üst seviyeye nasıl taşıyabiliriz diye aile olarak seferber olduk. Atakan kendine göre masa tenisinin yanında iyi org çalabiliyor, iyi resim yapabiliyor, yüzebiliyor, voleybol-basketbol-futbol oynayabiliyor" diye konuştu.

SINIF İÇİ EĞİTİMLER YETERLİ DEĞİL

Atakan'ın başarısının bir yılda olmadığını belirten okul müdürü Özlem Temiz, "Özel gereksinimli  bireyle çalışmak sabır isteyen bir durum. Hemen bir ayda sonuç veren bir eğitim ummak doğru değil. Atakan'ın ortaya çıkan başarısı 22 yılda yılmadan, bıkmadan verilmiş bir mücadelenin sonucu. Ailenin yılmadan, ona zaman ayırması, eğitimini sürekli ve devamlı almasını sağlayarak, sporla bütünleşmesini sağlaması nedeni ile Atakan,  KPSS'den ilimizde devlete atanmış ilk otizmli birey diyebiliriz. Doğal olarak buradan şu sonucu çıkartıyoruz ki tüm aileler çocuklarını eğitim merkezleriyle birlikte spor kulüplerine yönlendirerek spor ile rehabilite olmalarını sağlamalılar. Sadece sınıf içi yapılan etkinlikler çocuğun gelişimine katkı sağlamaz. Onların farklı alanlara girerek sosyalleşmelerini sağlamak gerekir" diye konuştu.
 

Son Güncelleme: 10.06.2016 14:29
Anahtar Kelimeler:
SporBaşarıOtizmAile
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.