banner388

Askerden yeni gelen genci öldüren zabıtaya 23 yıl hapis

Samsun'da 2016 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda askerden yeni gelen bir genci öldüren, 1 kişiyi ise ağır yaralayan zabıta memurunun cezası belli oldu.

Askerden yeni gelen genci öldüren zabıtaya 23 yıl hapis

Samsun'da 2016 yılının Eylül ayında meydana gelen olayda askerden yeni gelen bir genci öldüren, 1 kişiyi ise ağır yaralayan zabıta memurunun cezası belli oldu.

17 Mayıs 2018 Perşembe 14:01
Askerden yeni gelen genci öldüren zabıtaya 23 yıl hapis

Samsun'da askerden yeni gelen bir genci silahla vurarak öldüren, 1 kişiyi ise ağır yaralayan zabıta, yargılandığı mahkemece 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Samsun’un İlkadım ilçesi Hastane Mahallesi Olgun Sokak İncirlikdibi Camii yanında 2016 yılı Eylül ayında meydana gelen olayda, askerden yeni geldiği öğrenilen 22 yaşındaki Ahmet Gater ile 25 yaşındaki Volkan Kocaman silahlı saldırıda yaralandı. Ahmet Gater özel bir araçla kaldırıldığı Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hayatını kaybetti. 

ZABITA MEMURU TESLİM OLDU

Silahlı saldırıyı gerçekleştiren 50 yaşındaki Mehmet Danışmaz'ın Samsun’da bir belediyenin park ve bahçeler müdürlüğünde zabıta olarak çalıştığı öğrenildi. Saldırgan, olayda kullandığı tabancayla birlikte polise teslim oldu. 

Tutuklanan Danışmaz hakkında "kasten öldürme, yaralama, silah" suçlarından, Volkan Kocaman hakkında ise "basit yaralama" suçundan Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. 

Sanık Mehmet Danışmaz, "Olay gecesi Volkan Kocaman ile aramızda tartışma çıktı. Bana tokat attı. Ben de tabancamı çekip kendisine ateş ettim. Daha sonra bir kişi üzerime doğru geliyordu. Üzerime doğru hamle yapınca refleksle bir el ateş ettim. Ancak benim Ahmet Gater ile husumetim yoktur. Pişmanım" dedi. 

Bugün görülen davanın son duruşmasına tutuklu bulunduğu Samsun Kapalı Cezaevinden getirilen Mehmet Danışmaz, daha önceki verdiği ifadelerin geçerli olduğunu belirterek, pişmanlığını dile getirdi. 

Volkan Kocaman ise, başka suçtan tutuklu bulunduğu Sinop Cezaevinden duruşmaya SEGBİS ile katıldı. 

Mahkeme, Mehmet Danışmaz'ı Ahmet Gater'i öldürmek suçundan 15 yıl, Volkan Kocaman'ı ise hayati tehlike arz edecek şekilde yaralamak suçundan 7 yıl 6 ay, ruhsatsız silah suçundan da 10 ay olmak üzere toplam 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. 

Volkan Kocaman ise Ahmet Danışmaz'a olay sırasında tokat atarak darp etiği gerekçesiyle 3 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: İHA

Anahtar Kelimeler:
Samsun HaberSamsun
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet demiroğlu 2018-05-17 17:49:57

Bir insanın (gencin) hayatı 15 yıl mı?

Misafir Avatar
coşkun bey 2018-05-17 23:07:30 @Ahmet demiroğlu

insanına (gence) göre değişebilir bu ceza

Beğenmedim! (0)