banner388

ASİYAD'tan santral açıklaması

Kısa adı ASİYAD olan Ankara Samsun Sanayici, İş Adamları ve Yöneticileri Derneği, Çarşamba'da kurulacak santralle ilgili açıklamada bulundu.

ASİYAD'tan santral açıklaması

Kısa adı ASİYAD olan Ankara Samsun Sanayici, İş Adamları ve Yöneticileri Derneği, Çarşamba'da kurulacak santralle ilgili açıklamada bulundu.

02 Kasım 2019 Cumartesi 20:07
ASİYAD'tan santral açıklaması

ASİYAD YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Yapılan açıklamada; 'Samsun, Çarşamba ilçesindeki Eğercili Mahallesi’ne kurulmak istenen BİYOKÜTLE ENERJİ SANTRALİ bölgenin nüfus ve sanayileşme artışı ile ortaya çıkan enerji ihtiyacına cevap vereceği değerlendirilerek kurulması planlanmaktadır. Ancak verimli olan bu topraklar da böyle bir santralin kurulmasından önce oluşacak bölgesel sorunlarla ilgili olarak yerel yöneticilerin ÇED ve SET raporlarını ciddiyetle değerlendirmesi ve gerekçeleri ile birlikte Samsunumuzun değerli halkına samimiyetle aktarması gerekmektedir.' denildi.

SAMSUN HALKININ YANINDAYIZ

Yapılan yazılı açıklamada şu görüşlere yer verildi: ''Samsun halkının her konuda yanında bulunan bölgemizce seçilen milletvekilleri ve yerel yöneticilerin, bölgemize yapılacak ve artı değerler katacak olan tüm yatırımlarda teşvik edici ve aynı zamanda sahiplenici olması Samsunumuz açısından son derece önem arz etmektedir.  Bu bağlamda, yapılması planlanan santralle ilgili yüklenici firmanın da, yapılacak yatırımla ilgili tüm olumlu ya da olumsuz faktörleri samimiyetle ortaya koyarak, yerel yönetim yetkilileri ve Samsun Valiliğince hep beraber konu hakkında bölge vatandaşlarını hiçbir tereddütte mahal vermeyecek şekilde bilgilendirmelidir.' 

SAKINCALAR GÖZ ÖNÜNE ALINMALI

'Türkiye’nin en önemli tarım ovalarından birisi ve Karadeniz’in incisi kabul edilen Çarşamba Ovasına böyle bir santralin yapılması, bölgenin tarımsal gelişimi göz önünde bulundurularak, nihai kararlar verilmeden önce sakıncalar da göz önüne alınarak ve alternatif tarım dışı yatırım bölgeleri de değerlendirilerek sonuca varılmalıdır.' diyerek açıklamalarına devam eden ASİYAD; 'Bizler ASİYAD olarak Samsun da yaşamamaktayız ancak her fırsatta Samsunumuzun sorunları ile yakından ilgilenmekte sahip çıkmaktayız. Bahsi geçen bu konuda da duyarlılığımız üst seviyede olup, Samsun halkı ile her daim dayanışma içindeyiz.' açıklamasında bulundu.

DOĞRU BİLGİLENDİRMELER YAPILMALI

ASİYAD sözlerini şöyle tamamladı: 'Sonuç olarak, Türkiye’nin ilk 3 önemli ovasından biri olarak kabul edilen Çarşamba Ovası’nın kalbinde biyokütle enerji santralinin kurulma çalışmaları, enerjinin dışa bağımlılığını azaltması ve bölgenin kalkınması yönünden olumlu bakılmalı, ancak kurulacak yerin coğrafi bölge açısından çok iyi değerlendirilmesi yapılmalıdır. Bu çerçevede; yerel yöneticilerimizin ve valiliğimizin konuyu ciddiyetle ele alması, takip etmesi ve halkımızı doğru bilgilendirme çalışmaları yapmasını, sivil toplum kuruluşu  ( STK ) ASİYAD olarak beklemekteyiz.'

Anahtar Kelimeler:
AsiyadSanteal
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
YILMAZ TÜRKŞEN 2019-11-03 17:17:37

Çevir kazı yanmasın, Bir ifade açıkça karşıyız desenize.