banner388

Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak

CHP Samsun Milletvekili ve Samsun Milletvekili 1. Sıra adayı Kemal Zeybek, “Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak” dedi.

Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak

CHP Samsun Milletvekili ve Samsun Milletvekili 1. Sıra adayı Kemal Zeybek, “Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak” dedi.

04 Haziran 2018 Pazartesi 15:39
Asgari ücret 2 bin 200 TL olacak

Samsun haber - Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren CHP Samsun Milletvekili ve Samsun Milletvekili 1. Sıra adayı Kemal Zeybek, Türkiye’de 16 milyon insanın yoksul, 6 milyon insanın işsiz olduğunu söyledi.

İnsanları yoksulluğa iktidarın götürdüğünü belirten CHP Samsun Milletvekili ve adayı Kemal Zeybek “İnsanları açlığa ve yoksulluğa götüren ve sosyal yardımlarla yaşamak zorunda bırakanlar, 16 yıldır ülkemizi yöneten iktidardır” diye konuştu.

ASGARİ ÜCRET 2.200 TL OLACAK


Asgari ücretin 2.200 TL olacağını söyleyen CHP’li Zeybek, “CHP iktidarında, Asgari ücret üzerindeki vergileri kaldıracağız ve Enflasyon farkı, refah payını hesaba katarak en düşük asgari ücret net 2.200TL olacak. Çalışanlar için eşit işe eşit ücret, vergi adaletsizliklerini ortadan kaldıracağız. Bu düzenlemelerle çalışmada verimliliği ve işyerlerinde dayanışmayı güçlendireceğiz” şeklinde konuştu.

İŞSİZLİK BİTECEK

İşsizliği yok edeceklerini vurgulayan CHP’li Zeybek, “CHP iktidarında, İşsizliği 5 yılda %5’in altına indireceğiz ve süreçte, üreten ekonomi ile işsizliği yok edeceğiz. Kamu istihdamını AB (Avrupa Birliği) ortalamasını esas alarak artıracağız. İşsizlik Sigortası Fonu’nu yönetiminde, sendika temsilcileri bulunacak ve amacı dışında kullanılmayacak. İşsizlik ödeneğine hak kazanma ölçütlerini hafifleteceğiz” dedi.

KADRO VERİLECEK

Tüm çalışanları kadrolu yapacaklarını söyleyen CHP’li Zeybek, “Taşeron işçilerin Talepleri doğrultusunda işçilerimizin sorunlarına tam çözüm getirilmemiştir. Tüm çalışanları devlette kadrolu yapacağız. CHP iktidarında, Kamuda taşeron işçiliğine, alt işveren ve rödavans uygulamasına özel sektöre de örnek olacak biçimde son vereceğiz. Kamuda tüm geçici ve güvencesiz çalışanları, memur ve işçi kadrolarına geçireceğiz. Kamuda taşeron işçilerin kadroya geçişlerinde kapsam dışı bırakılan tüm işçileri CHP iktidarının ilk 6 ayında kadroya alacağız. Kiralık işçilik ile modern kölelik olarak nitelediğimiz; özel istihdam Büroları Yönetmeliğini yürürlükten kaldıracağız. Kıdem tazminatı güvence altına alınacak, işverenin iflası durumunda kıdem tazminatı hakkını tüm diğer işçi haklarıyla birlikte öncelikli duruma getireceğiz. Kayıt dışı çalışmayı önleyeceğiz. Ucuz iş gücü olarak görülen yabancı göçmen işçilerinde kayıt dışı çalışmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

EMEKLİ MAAŞI DÜZENLENECEK

En düşük emekli maaşı bin 500 TL olacak diyen Zeybek, “CHP Samsun milletvekili ve adayı Kemal Zeybek; 01 Ocak 2019 tarihinden itibaren     en düşük emekli maaşını 1.500TL olacak. Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye vereceğiz. Emeklilerin refah payından faydalanması ve geçmiş hak kayıplarını telafi edeceğiz. Emeklilerin banka promosyonlarını kamu çalışanları aynı orana yükselteceğiz, Emekliler sağlık hizmetlerinden faydalanırken; muayene,  ilaç katılım payları ve fark ücretlerini kaldıracağız. Tüm bu projelerin hayata geçebilmesi için CHP iktidarına ihtiyaç vardır. 24 Haziran da vatandaşlarımızın vereceği oylarla 16 yıldır emekçileri ezen iktidarı cezalandıracak ve CHP kadrolarını iş başına getirecektir. Milletin refahı için, adil paylaşım sağlayacak Milletin iktidarını kuracağız” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erdal Kardal 2018-06-04 15:56:30

Dikkatimi çeken bir şey var memurları, memurların gasp edilen hakları, eriyen maaşları sadece son 2 aydan maaşlarından uçan 400 TL. kayıp bunlardan hiç bahseden yok. Herkes memur düşmanı halbuki memur ekonominin en önemli çarklarındandır sokaktaki esnaftan, mahalledeki marketten vs. en çok memur alış veriş yapar aldığı para zaten anca karnını doyurmaya yetiyordu artık çift maaşla bile geçinemez duruma geldi memurlar. El birliği ile kamu sistemini yok ettiniz tebrikler. Kamu yok olursa devlet yok olur bunu da unutmasın kimse.

Misafir Avatar
anıl 2018-06-05 08:19:55 @Erdal Kardal

erdal kardeş memur halinle dert yanıyorsun, asgari ücretle aile geçindirmeye çalışan işçi ne yapsın, 2-3 katı maaş alıyosunuz hala ağlıyorsunuz

Beğenmedim! (0)
Misafir Avatar
Cemal 2018-06-05 01:16:39 @Erdal Kardal

Sen bir de asgari ücretle yaşayanla hayal et Erdal kardeş.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Nihat 2018-06-04 20:53:33

1600 lirayla 4 cocuk bakan ev gecindiren kardeslerimiz ne yapsin begenmiyorsan yapma memurluk birader copcu ol sofor ol amele ol hademe ol cayci ol bunlar daha cok kazaniyor zaten dimi yazik

Avatar
Hacı zeki 2018-12-02 16:34:29

Olsun artık. Büyüdük diyoruz, ama büyükler büyüyor. Alt sınıf hiç büyümüyor. Herkes bu konuda birlik olsun, asgari ücretin yükselmesinde katkısı olsun.