banner388

ASELSAN'dan SAMULAŞ'a ziyaret

Yerlileştirme hareketleri ile Samsun'u Türkiye'nin gündemine oturtan Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMSULAŞ'A, ASELSAN Yetkilileri ziyarette bulundular.

ASELSAN'dan SAMULAŞ'a ziyaret

Yerlileştirme hareketleri ile Samsun'u Türkiye'nin gündemine oturtan Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMSULAŞ'A, ASELSAN Yetkilileri ziyarette bulundular.

04 Mayıs 2018 Cuma 20:03
ASELSAN'dan SAMULAŞ'a ziyaret

Samsun Haber-ASELSAN Ulaşım, Güvenlik ve Enerji Sistemleri Grup Başkanı Seyit Yıldırım ile Raylı Araç ve Sinyalizasyon Sistemleri Program Müdürü Günay Şimşek, Raylı Ulaşım Teknolojileri konusunda yerli ve milli teknolojiler hakkında görüşme yapmak üzere, Samsun Büyükşehir Belediyesi SAMULAŞ'ı ziyaret ettiler.

SAMULAŞ, 2014'ten bu yana Toplu Taşımacılıkta Raylı Sistem Araçları ve Otobüsleri konusunda yerli ve milli raylı sistem araçlarının gerekli olan yedek parça ve ekipman ihtiyacını kamu kaynaklarından gelen gelir ile verimli olarak kullanıyor. SAMULAŞ'ın yaptığı işler hem ülke ekonomisine ciddi kazanımlar sağlarken hem de ülke teknolojinin ilerlemesine yarar sağlıyor.

SAMULAŞ VE ASELSAN'IN YOLLARI KESİŞTİ

Raylı Sistem teknolojilerinde yerli ve milli ekipmanların yapılması ile birlikte yabancı kaynaklara bağımlılık sorununun çözülmesi aşamasında ASELSAN ve SAMULAŞ birlikte hareket edecek.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Samulaş Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Gürkan'ı makamında ziyaret eden ASELSAN yetkilileri yerlileştirme ve millileştirme konusunda iş birliği yapılabileceğini söylediler.

Raylı sistem araçlarının yedek parçaları hakkında SAMULAŞ tarafından ASELSAN Yetkililerine detaylı bilgi yapıldıktan sonra, ASELSAN Yetkilileri SAMSULAŞ depo alanında teknik incelemeler yaptıktan sonra Samsun'dan ayrıldılar.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.