banner388
banner390
banner410
banner408

Arap işadamları Samsun'da

Samsun'a gelen Arap işadamları Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

banner269

Arap işadamları Samsun'da

Samsun'a gelen Arap işadamları Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.

09 Mayıs 2017 Salı 17:29
Arap işadamları Samsun'da

Samsun haber - Suudi Arabistan Riyad ve El Kasım Bölgesi Turizmci ve İşadamlarından oluşan heyet Samsun'a geldi. Turizmci ve işadamlarında oluşa heyet Samsun Valisi İbrahim Şahin'i ziyaret etti.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Necmi Çamaş yaptığı konuşmada "Sayın Valim öncelikle bizleri makamınızda kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyoruz. Özellikle Sizlerin ve Büyükşehir Belediye Başkanımızın katkılarıyla son yıllarda Samsun, Ortadoğu ve Arap yarımadasına yönelik tanıtım ve turizm hareketliliği yaşamaya başladı. Bunda Zatı-alinizin çok büyük etkisi olmuştur. Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Samsun ulusal kimliğinin dışında uluslararası açılıma yönelik de çok önemli mesafeler kat ediyor. Misafirlerimiz önemli yatırımcılar ve turizmciler. Riyad ve Cidde bölgesinden şehrimize geldiler. THY, Samsun Büyükşehir, Kalkınma Ajansımız ve Sizlerin liderliğinde bu çalışmayı üç gün boyunca yürüteceğiz. Umuyorum ki misafirlerimiz iyi izlenimlerle şehrimizden ayrılacaklardır." dedi. 


Samsun Valisi İbrahim Şahin ise "Çok değerli misafirlerimize hoş geldiniz demek istiyorum. Özellikle Arap yarımadasından ve Körfez bölgesinden misafirlerimiz geldiği zaman çok mutlu oluyoruz. Rusya'dan ilk turist kafilesi Cumartesi günü gelecek, tabi ki onlarda bizim misafirlerimiz başımızın üstünde yerleri var. Ama özelikle Arap coğrafyasından gelen turistler aynı zamanda bizim kardeşimizdir. Biz din kardeşiyiz onun için çok daha kendimizi ve kendilerinin rahat ettiklerini düşünüyorum. Gerek Kur'anı Kerim'de ve hadisi şeriflerde cennet tasvir edilirken ırmaklardan, yeşilliklerden, ağaçlardan ve ormanlıklardan bahseder işte dünya'nın cenneti buralardır. Onun için bu güzel yörelerde sizlerin olmasını biz çok arzu ediyoruz. Arap turistlerin yoğun olarak uğradığı yer olan Trabzon ili artık yoğunluğu kaldırmamaya başladı. O bölgelere gelecek olan turistlerin Ordu, Giresun, Samsun ve Sinop gibi illere kayması gerekiyor. Dolayısıyla bu bölgeler turizme son derece elverişli şehirlerdir. Bizim şöyle bir kaygımız var. Samsun çok fazla gereksiz bir yapılaşmaya girmeksizin pırıl, pırıl bir şehir olsun. Buraya gelen insanlar rahat etsin, para kazanma hırsıyla her tarafımızı heder etmeyelim. Samsun'un merkezinde, çevre ilçelerinde ve merkeze bağlı yakın yerlerde çok gezilecek tarihi ve doğal ortamlar var. Önemli olan gelen misafirlerimizin buraları görmeleri, bizzat tanık olmaları ve tarihe dokunmalarıdır. Ciltler dolusu kitap okusak, eğer gidip görmezsek çok sınırlı olur. Ama tarihi doğal güzellikleri yerinde görürsek birkaç cilt kitaptan daha fazlasını öğrenmiş oluruz. Biz karşılıklı ziyaretlerde bulunacağız ki dostluklarımız daha fazla güçlensin. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tekrar bu güzel şehrimize, ilkadım şehrimize hoş geldiniz diliyorum." dedi.


Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.