banner388

Apple'a ağır ceza

Fransa tüketici heyeti Apple'a dava açtı.

Apple'a ağır ceza

Fransa tüketici heyeti Apple'a dava açtı.

07 Şubat 2020 Cuma 22:15
Apple'a ağır ceza

25 MİLYON AVRO ÖDEYECEK !

Fransa tüketici heyeti, Eski iPhone modellerini yavaşlattığı iddiasıyla Apple'a dava açtı. Davayı kaybeden Apple, 25 milyon avro ödeyecek. 

iPhone kullanıcılarını çok kızdıran Apple, yazılım güncellemesiyle eski iPhone yavaşlatma iddiasına karşılık; zayıflayan bataryalar nedeniyle performans darboğazı yaşanmaması için böyle bir yola başvurduklarını söylemişti. Bu açıklama çoğu kullanıcıyı tatmin etmedi ve Apple'a birçok sayıda dava açıldı. 

Fransa'da da tüketici hakları savunucuları da  Apple'a konuyla ilgili 2017 sonlarında dava açmıştı. Davada iPhone 6, iPhone 7 serileri ve iPhone SE modelinin iOS 10.2.1 güncellemesi ile başlayarak sistemli olarak yavaşlatıldığı, bu nedenle tüketicinin zarara uğratıldığı iddia edildi.2015 yılında Fransa'da kabul edilen ve eski teknolojilerin kullanılamaz hale getirilmesinin yasaklanması ile ilgili kanuna dayanan dava  karara bağlandı.

EN BÜYÜK TAZMİNAT DAVASI !

Kullanıcıları bu konuda bilgilendirmediği için Apple toplam 25 milyon Avro cezaya çarptırıldı. Ülkede tüketici hakları heyetleri tarafından elde edilen en büyük tazminat miktarının bu olduğu açıklandı.Tazminat cezasının yanı sıra Apple Fransa sitesinde sistemli yavaşlatma konusunda tüketicilerin yanlış yönlendirildiği ile ilgili bir özür metninin yayınlanması da şart koşuldu.

Tazminat cezasının mağdurlara dağıtılması pek mümkün gibi gözükmüyor. 15 bin civarında kullanıcının hangi oranda zarar gördüğünün hesaplanması gerekiyor. Bunun için sivil dava açılması planlanıyor.

Kaynak: Donanım Haber

Son Güncelleme: 07.02.2020 22:43
Anahtar Kelimeler:
AppleSamsunhaber
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.