banner388

Amatör balıkçılardan eylem

Samsun'da amatör olta balıkçıları, eylem yaptı.

Amatör balıkçılardan eylem

Samsun'da amatör olta balıkçıları, eylem yaptı.

27 Eylül 2020 Pazar 17:39
Amatör balıkçılardan eylem

Amatör olta balıkçıları, avlandıkları bölgelerin kendilerine kapalı olduğunu  öne sürerek eylem yaptılar.


Samsun Amatör Dost Balıkçılar ve Doğayı Koruma Derneği (SAMBAD) üyeleri ile sosyal medyadaki balıkçı grubu temsilcileri ve amatör olta balıkçıları, Samsun'da olta ile balık tutacak yerlerinin olmadığını ileri sürerek eylem yaptılar. Canik ilçesi Belediyeevleri Balıkçı Barınağı yakınında toplanan olta balıkçıları, basın açıklaması yaptı.SAMBAD Başkanı Yusuf Murat İleri'nin de katıldığı eyleme sosyal medyadaki 8 balıkçı grubu temsilcileri ile amatör olta balıkçılarından oluşan yaklaşık 75 kişi katıldı.


SAMSAD Başkan Yardımcısı Savaş Küçük yaptığı basın açıklamasında, "Biz amatör olta balıkçıları olarak gönül vermiş bireyleriz. Güzel Samsunumuzun sahil kenarında kıyıdan balık tutamaz durumdayız. Bunun sebebi de uzun yıllardan bu günümüze kapatılan avlak sahalarımız. Mendirek ve liman kayalıklarında av yapamaz durumdayız. Bu hobi sıradan bir insan için sadece balık tutmak olarak algılanabilir. Oysa bu hobi çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan, sokak köşelerinden alıkoyabilecek en güzel hobilerdendir. Bu hobinin insan psikolojisine ne denli fayda sağladığı, psikologlar tarafından tavsiye edildiği herkes tarafından da bilinmektedir. Balıkçı oltayla birlikte tüm dertlerini suya atar. Biz amatör balıkçılar olarak Samsun'da kapatılan sahalarımızdan dolayı Samsun dışına çıkmak zorunda kalıyoruz. Bu da bu hobiye gönül vermiş insanlarımıza ağır maliyetler getirmektedir. Şehrimizin değerli yöneticilerinden kapalı olan avlaklarımızın en kısa sürede tekrar açılıp, biz amatör olta balıkçılarına serbest bırakılmasını arz ve talep ediyoruz" dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emir baran 2020-09-27 18:13:07

belediye evlerinde bulunan kayıklar neden malkoçoğlu balıkçılık firmasına yıllık aidat veriyorlar neden insanların doğla hakları ellerinden alınıyor bun aneden musaaede ediyor devlet buyuklerı? belediye evlerinden bir kayık yerinin bir yıllık kira bedeli ortalama 1000 tl bu zulum neden var neden zulum ediliyor halka.

Avatar
ATSIZ 2020-09-27 20:57:10

Aynen... Samsun'da olta atılacak yer yok. Birileri bir yerleri kiralamış, saçma sapan golf sahası falan yapılmış, acayip acayip işler.

Avatar
Ufuk 2020-09-27 23:26:15

Kesinlikle avlak yerler açılmalı böyle saçmalık olmaz amatör balıkçının kimseye zararı olmaz....

Avatar
Mete Karayel 2020-09-27 21:35:01

Balıkçılık da sabır isteyen bir iş.

Avatar
Akif 2020-09-28 00:11:51

Memleketin tek derdi buydu zaten başka dert kalmadı

Avatar
SAMSUN 2020-09-28 08:51:42

TUTTUKLARI BALIKLARI NEREDEN TUTTUKLARINI BİRBİRLERİNE SÖYLEMEZLER, SONRA YASAK GELİNCE YAYGARA...

Avatar
Sağlam55 2020-09-28 12:05:44

Kardeş senin derdin olmayabilir. Her haklı istek dikkate alınmalıdır. Senin de başın sıkışsa, haksızlığa uğrasan hemen sesini çıkarmak isteyeceksin. O zaman sana da bu şekilde muamele ederler umarım...

Avatar
murat kara 2020-09-28 12:34:35

Konuyu yakından takip eden birisi olarak şunu söylemek istiyorum ; kişi sadece kendisine zarar verir. Belediye evleri balıkçı barınağı içerisinde geçen sene uyuşturucu kullanıp kalp krizi geçiren bir vatandaş hayatını kaybetti. Sorumlu olarak barınak kooperatifi tutulmuş. Adamlarda haklı olarak o tarihten itibaren kayıtsız balıkçıyı içeri almıyorlarmış.. Diğer avlak sahalarının da durumu aynı.