banner388

Altın Portakal ödüllü oyuncu Samsun'da

Altın Portakal ödülünü alan hemşire Nuray Yeşilaraz, OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün konuğu oldu. 

Altın Portakal ödüllü oyuncu Samsun'da

Altın Portakal ödülünü alan hemşire Nuray Yeşilaraz, OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünün konuğu oldu. 

11 Nisan 2018 Çarşamba 18:10
Altın Portakal ödüllü oyuncu Samsun'da

Samsun haber - OMÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Olmak Üzerine Konuşmalar söyleşiye Kalandar Soğuğu filmindeki rolüyle 2015 yılında gerçekleşen 52. Antalya Film Festivali'nde "En İyi Kadın Oyuncu" ödülünü alan hemşire Nuray Yeşilaraz katıldı.

Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Özen Kulakaç, “Konuğumuz Nuray Yeşilaraz bizim meslektaşımız dolayısıyla da gurur kaynağımız. Bir hemşirenin bir sanat dalıyla uğraşması neden önemli? Hemşirelik gibi zor bir meslekle uğraşan bireyin sanatın her hangi bir dalını hobi olarak edinmesi onun aklını, zihnini geliştirdiği gibi psikolojisine de olumlu destek sağlıyor. Mümkünse hayatın kısır döngüsünü kıracak ve insanın ruhunu besleyecek sanatsal hobilerin benimsenmesi gerekiyor” dedi.

20 yıldır hemşirelik yaptığını ifade eden Nuray Yeşilaraz ise, "Bu çok sıra dışı bir şeydi. İlk oynadığım filimde Altın Portakal ödülünü aldım. Nice değerli sanatçılar ömür boyu bu ödüle sahip olamazken benim bunu almam şans ve kaderdi. Ama bununla beraber ben yaptığı işi en iyi şekilde yapmaya çalışan bir insanım. Bu filminde de her şeyin en doğru şekilde olması için çok çabaladım. Filmi İzlediğinizde bunu hissedeceğinizi düşünüyorum. Sanatla uğraşmak benim hayatımda güzel değişiklikler oluşturdu. Umarım hemşire meslektaşlarıma da ufuk açacak bir durum olmuştur bu. Ödül sonrası Türkiye’nin pek çok farklı bölgelerinden hemşire arkadaşların beni kutlaması da bunu gösteriyor” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.