banner388
banner390
banner410
banner408

Alagöz: Bu marka dünyaya açılacak

TÜYAP’ın düzenlediği Mobilya ve Dekorasyon Fuarı bugün ziyarete açıldı. Açılışta konuşan Alagöz, “Samsun mobilya sektöründe Türkiye markası olacak. Bu marka dünyaya açılacaktır” dedi.

banner269

Alagöz: Bu marka dünyaya açılacak

TÜYAP’ın düzenlediği Mobilya ve Dekorasyon Fuarı bugün ziyarete açıldı. Açılışta konuşan Alagöz, “Samsun mobilya sektöründe Türkiye markası olacak. Bu marka dünyaya açılacaktır” dedi.

06 Mart 2018 Salı 18:20
Alagöz: Bu marka dünyaya açılacak

TÜYAP tarafından gerçekleştirilen Mobilya ve Dekorasyon fuarı bugün ziyarete açıldı. Açılışa Samsun Valisi Osman kaymak, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Turan Çakır, TÜYAP Genel Müdürü Cihat Alagöz katıldı. Samsun’un eskiden fuar kenti olduğunu söyleyen Kaymak, “Fuar merkezimizle birlikte tekrar eski fonksiyonumuzu kazanmaya başladık. 15 günde bir fuar yapmak bizim için gelenek haline geldi” diye konuştu.

“Fuarın ihracatı arttıracağını da umuyoruz”

15 günde bir fuar yapmanın artık gelenek haline geldiğini söyleyen Kaymak, “Samsun’da 3. fuarımızı açmaktan gurur duyuyoruz. Samsun eskiden fuarlar kentiydi. Fuar merkezimizle birlikte tekrar eski fonksiyonumuzu kazanmaya başladık. 15 günde bir fuar yapmak bizim için gelenek haline geldi. Bu fuarın mobilya üretimine çok büyük katkı yapacağını düşünüyoruz. Samsun, Türkiye’nin Kuzey’e açılan kapısı konumunda bulunuyor. Rusya ve Kuzey ülkeleriyle ihracatımızı arttırmamız gerekiyor. Birçok öne çıkan özelliğimize rağmen Samsun’un ihracatının istenilen seviyede olmadığını biliyoruz. Fuarın ihracatı arttıracağını da umuyoruz. Fuardan sonra da sektörde yapılması gereken konular hakkında görüşmeler gerçekleştireceğiz. Fuarlar her zaman ekonominin, ticaretin alıcıyla buluştukları önemli organizasyonlardır. Fuarın herkese hayırlar getirmesini diliyorum” şeklinde ifade etti.

“Sektörlere inanılmaz katkısı oluyor”

Fuarların sektöre katkısı olduğunu söyleyen Çakır, “Samsun, mobilya sektöründe geriye dönük altyapısı olan, imalat ve satış pazarlama altyapısı olan bir şehirdir. Bu 70’li yıllardan 90’lı yılların sonuna doğru büyük bir ivme kazanarak devam etmişti. Birkaç yıl öncesine kadar da bu alt yapı tekrardan canlandı. Son 5 yıl öncesinde bir duraksama dönemi yaşamıştık. Fuarların, sektörlere inanılmaz katkısı oluyor. İmalatçılar ve sektör temsilcilerini heyecanlandırıyor. Şehrimizde yapılan fuarlara olan katılım bizleri mutlu ediyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak raylı sistem güzergahını buraya kadar uzattık. Fuar tanıtımı için de ciddi katkılar vermeye çalışıyoruz. 3'üncüsünü yaptığımız fuarın hayırlı olmasını diliyoruz” diye konuştu.

“Türkiye markası olacak”

15 gün sonra yeni bir fuar açılışı yapmaktan dolayı çok mutlu olduğunu dile getiren Alagöz, Bu yıl Kitap Fuarı ve EV'leniyoruz Fuarı’nı yapmıştık. 2 fuarda da rekor kırdık. Bu fuarlarda son 3 yılın en iyi rakamına ulaşarak yüzde 35’lik ziyaretçi artışıyla fuarlarımızı kapattık. Mobilya Fuarımızın en önemli özelliği, Türkiye’nin en eski üretim merkezlerinden birisi olan Samsun mobilyasının Türkiye ve ardından uluslararası marka olduğunu teşkil ettiğimiz bir organizasyon yapıyoruz. Samsun mobilya sektöründe Türkiye markası olacak. Bu marka dünyaya açılacaktır. Fuarımızın herkes için hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde ifade etti.

Müberra TAŞÇI

Son Güncelleme: 06.03.2018 18:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.