banner388

Alaçam'da silahlı saldırıya tutuklama

Samsun'un Alaçam ilçesinde silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen şahıslar tutuklandı.

Alaçam'da silahlı saldırıya tutuklama

Samsun'un Alaçam ilçesinde silahlı saldırı olayını gerçekleştirdikleri iddia edilen şahıslar tutuklandı.

27 Nisan 2018 Cuma 16:44
Alaçam'da silahlı saldırıya tutuklama

Samsun haber - Samsun'un Alaçam ilçesi Aşağıkoşlu Mahallesi Ağacalan mevkisinde Hüseyin Kondal isimli şahıs eşinin amcaoğlu tarafından tehdit edildiğini öne sürerek İlçe Emniyet Amirliği ve jandarmaya başvurdu.

Eşinin amcaoğluyla telefon görüşen Hüseyin Kodal jandarma ekiplerine durumu bildirdi. Daha sonra Kodal, kayınpederini de yanına alarak Ağacalan Mahallesi çıkışına araçlarını park edip jandarma ekiplerini beklemeye başladı.

Otomobille köye geldiği iddia edilen Emre Saka, jandarma ekiplerini bekleyen Hasan Saka ve damadı Hüseyin Kodal’a tüfekle ateş etti. 

Hasan Saka ve Hüseyin Kodal ormanlık alana kaçarak saklandı. Emrah Saka ise park halinde otomobilin camlarını kırarak zarar verdi. Hüseyin Kodal ve kayınpederi Hasan Saka'yı aramaya köye giden Emre Saka, amcasının evinin camlarını kırarak içeri girdi. Evde bulunan yengesi ise balkona saklanarak gizlendi. 

Hüseyin Kodal ve kayınpederi Hasan Saka'yı evde bulamayan Emrah Saka, evde bulunan Hüseyin Kodal’ın eşi ve kuzenlerine “Size bir şey yapmayacağım. Annen ve baban nerede?" diyerek bağırdıktan sonra ayrıldı.

Alaçam'a dönüş yolunda jandarma ekiplerini fark eden Emre Saka ve yanında bulunan arkadaşı Uğur Ceylan otomobili bırakarak ormanlık alana kaçtı. Jandarma ekipleri terk edilen otomobilde yaptıkları aramada 2 adet pompalı tüfek ele geçirdi. 

Jandarma ekipleri tarafından başlatılan çalışma sonucunda zanlılar köyde yakalandı.

Görgü tanığı Hasan Saka’nın eşi Meryem Saka, “Arabanın geldiğini görünce içeri girerek kapıyı kilitledim. Çocuklara nasıl olsa zarar vermez diye balkona saklandım. Ben balkondayken çocuklar bağırmaya başladı. Çocuklara ‘siz korkmayın annen, baban ve Hüseyin’e taktım kafayı. İçeri girmeden bunları temizleyebilirsem temizleyeceğim’ dedi. Çocuklarda ‘yapma abi’ diye yalvararak başladılar ağlamaya. Damadın arabasını kırmış parçalamış" dedi. 


Hasan Saka ise yaptığı açıklamada, "Damada telefon açmış. O da dükkanda olduğunu söyleyerek, ‘ben kayınpederimin oraya gidiyorum. Geleceksen oraya gel’ diyor. O da ‘peşinden geliyorum ama anana babana selam söylüyorlar, hakkını helal ettir de öyle gel’ diyor. Yani öldürmeye teşebbüs. Biz ormanda kaldık, o zaman eve gelmiş kızım da evdeydi. ‘Ben Hüseyin’i vurmaya geldim, seni vurmaya gelmedim. Hani nerede o’ diyerek eve girmiş” diye konuştu.

Hasan Saka'nın damadı Hüseyin Kodal, “Şuan hiç can güvenliğimiz yok. Olay olmadan önce emniyete gittim. ‘Bu bizi tehdit ediyor’ dedim. Aynı günün akşamı bu olayı yaptı. Bizi taradı. Kayınpederimin evinin kapıları kilitli olduğu halde iki kişi silahlar ellerinde camları kırarak içeri girdiler. Benim eşimi, kayınpederimi, kaynanamı vuracağım diyerek tehdit ederek içeri girdiler. İçeride özürlü bir çocuk var. O çocuk bas bas bağırmış. Ceza almayıp çıkarsa bizim birimizden birini vuracak” şeklinde konuştu. 

Alaçam'da ifadeleri alınan Emre Saka ve arkadaşı Uğur Ceylan tutuklanarak Bafra T Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Kaynak: İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sevda saka 2019-12-30 16:03:15

çok kötü bir gündü bizim için