banner388

Alaçam'da Çevre Haftası kutlandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası kutlamaları yapıldı.

Alaçam'da Çevre Haftası kutlandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası kutlamaları yapıldı.

06 Haziran 2017 Salı 17:40
Alaçam'da Çevre Haftası kutlandı

Samsun haber - Samsun'un Alaçam ilçesinde bulunan Atatürk Ortaokulu'nda Dünya Çevre Günü ve Çevre Haftası nedeniyle Atıktık, Dönüştük; Bak Ne Olduk sergisi açıldı.Çeşitli etkinliklerle kutlanan Çevre Haftası programı öncesi İstiklal Marşı okundu.

Programın açılış konuşmasını yapan Atatürk Ortaokulu Müdürü Sakine Akbulut Ruşen, "Doğayı korumak insani ve ahlaki bir sorumluluk olduğu kadar okulumuzun da önemli bir misyonudur. Öğrencilerimize çevre bilincini aşılamak, ilçede ve ilimizde bir farkındalık oluşturmak amacıyla Samsun Maarif Hareketi kapsamında hazırladığımız ‘Atıktık, Dönüştük; Bak Ne Olduk!’ geri dönüşüm projesini başlatarak güzel ve etkili çalışlar sonucunda sergimizi hazırladık. Dünyanın dengesini bozan, çevreyi kirleten, israfa yol açan birçok atık malzemeyi geri dönüştürerek birbirinden farklı fonksiyonel ürünleri tasarlayıp onları yeniden kullanılır hale getirmeye çalıştık” dedi.

Samsun Çevre ve Şehircilik Şube Müdürü Mesut Yılmaz, "Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre sorunları insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaşmıştır. Ölümlere sebep olan solunum yolu hastalıklarının çoğu hava kirliliğinden kaynaklanmaktadır. Balıklar çevre kirliliğinden en fazla etkilenen canlıların başında gelmektedir. Bu sebeple Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda alınan kararla 5 Haziran Dünya Çevre Günü kabul edilmiştir. Çevre kirliliğini insanın doğaya verdiği zarar olarak da tanımlayabiliriz” diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.