banner388

Alaçam'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

Alaçam'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Samsun'un Alaçam ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi.

19 Eylül 2017 Salı 13:48
Alaçam'da 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Samsun haber - Samsun'un Alaçam ilçesi Cumhuriyet Meydanı'nda 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle tören düzenlendi. Törene Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Hadi Uyar, daire amirleri, gaziler, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Törende ilk olarak Kaymakam Oğuz Alp Çağlar ve Belediye Başkanı Hadi Uyar tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu. Program daha sonar saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Jandarma Uzman Onbaşı Hakan Bekdemir günün anlam ve önemine hitaben bir konuşma yaptı.

GÜÇ KAYNAĞI

Jandarma Uzman Onbaşı Bekdemir konuşmasında, "Milletleri millet yapan bir takım değerler vardır. Bu değerler o milletin harcıdır, tutkalıdır. Olmazsa olmazıdır. O değerlerle yaşar, o değerlerle nefes alır. Millet olmanın bilincine varır. Milletlerin iç dinamiğidir. Güç kaynaklarıdır. İşte bu değerlerden bir tanesi de gaziliktir” dedi.

GAZİLERİN ŞEREF GÜNÜ

Kıbrıs Gazisi Raif Karatepe ise, "19 Eylül Gaziler Günü Türk kahramanlığının en büyük Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şahsına taçlandığı bir gündür. 19 Eylül Kurtuluş Savaşı’nda Kore’de, Kıbrıs’ta savaşan muharip gaziler ile Türkiye Cumhuriyeti’nin rejimi üniter yapısı ve toprak bütünlüğü uğrunda vatan hainleri terör örgütlerine karşı kahramanca mücadele eden asker, polis ve güvenlik korucuları 15 Temmuz hain darbe girişiminde vücutlarını siper eden malul gazilerin şeref günüdür. Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Kore Cumhuriyeti ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varoluş mücadelesinde görev yapmış olan gazilerimizi onurlandırdığımız gündür. Gaziler Günü, canlarını bu aziz vatanın birliğine, bölünmezliğine ve ulusal değerlerine saldıranlara karşı her zaman kanımızı akıtmaya, canımızı feda etmeye hazırız. Bizim için vatan savunmasında şehit ve gazi olmak kadar güzel bir kavram olamaz. Şehit nurlanmış, gazi onurlanmış askerdir" diye konuştu.
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.