banner388
banner390
banner410
banner408

Akşener’den Samsunlulara Mesaj

Basınla birlikte iftar yemeğinde bir araya gelen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, yaptığı basın açıklamasında Meral Akşener’in Samsun’da gerçekleştireceği miting öncesi Samsunlulara mesajını iletti.

banner269

Akşener’den Samsunlulara Mesaj

Basınla birlikte iftar yemeğinde bir araya gelen İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, yaptığı basın açıklamasında Meral Akşener’in Samsun’da gerçekleştireceği miting öncesi Samsunlulara mesajını iletti.

24 Mayıs 2018 Perşembe 10:44

Samsun haber - İYİ Parti Samsun İl Başkanı Ömer Süslü, basınla birlikte iftar yemeğinde bir araya geldi. Yemek sonrasında basın açıklaması yapan Başkan Süslü, İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Meral Akşener’in Samsun’da gerçekleştireceği miting öncesi Samsunlulara gönderdiği mesajı okudu. Ankara’dan gelen İYİ Parti Basın ve Koordinasyonu Yöneticisi Yeliz Koray’da iftar etkinliğine katıldı.

“Samsun İYİ Partiyle şahlanacak”

Türkiye Cumhuriyeti’nin fiilen temellerinin atıldığı ve milli mücadelenin başladığı Samsun’da bulunacağı için son derece mutlu olduğunu aktaran Akşener, Samsun’un sorunlarına ve İYİ Parti iktidarıyla gerçekleştirecekleri projelere değindi. Akşener,  “Samsun İYİ Partiyle şahlanacak. Cumhuriyetin ilanından sonra sosyo-ekonomik açıdan en gelişmiş iller arasında bulunan Samsun’un, özellikle son yıllarda ihmal edildiğini görmek üzücü. Samsunlu hemşerilerimin Samsun’a yatırım yapmayanlara sandıkta cevap vereceğine inanıyorum. Samsun’u tarım ve ekonomi projeleriyle şahlandıracağız” dedi.

“Samsun’un potansiyeli görmezden geliniyor”

Tarımı, limanı, sanayisi ve sosyal yapısıyla Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayan Samsun’a aynı oranda değer verilmediğini belirten Akşener, “Samsun, ticaret ve istihdam alanlarında potansiyeli son derece yüksek olmasına rağmen, görmezden geliniyor. Bafra ve Çarşamba gibi büyük, bereketli topraklara sahip olan Samsun, tarım politikaları yüzünden üretemez hale geldi. Daha dün Malatyalı bir çiftçimiz borcunu ödeyemediği için bankanın önünde kendini yakmaya çalıştı. Kendi kendine yeten bir tarım ülkesiyken bizleri ithalata mahkum eden iktidara, çiftçilerimiz hesap soracaktır. Samsunlu çiftçilerimiz toprağına küsmesin. İYİ Parti iktidarıyla borç batağındaki vatandaşlarımızın borcunu sıfırlayıp, çiftçilerimizin üzerinden mazot ve gübre yükünü alacağız. Sizlere söz veriyorum. Türkiye yeniden üreten bir ülke olacak” diye konuştu.

“Fabrikaları sattılar”

Kalkınmada birinci derecede öncelikli iller arasında olan Samsun’a yatırım yapmak bir tarafa iflasın eşiğine gelen fabrikalara teşvik verilmediğini de aktaran Akşener, “Azot ve bakır fabrikaları kapatıldı. Tütün fabrikasını sattılar, şimdi de gözlerini şeker fabrikasına diktiler. İşletemedikleri için şeker fabrikasında üretimi durdurmak istihdama da şeker pancarı üreticisine de balta vurmaktır. ’15 bin kişiye iş imkanı yaratacak’ vaadiyle 150 milyon TL harcanarak temeli atılan Samsun Tersanesini bile bitiremediler. Hava, kara ve deniz ulaşımıyla ticaretin bel kemiği olması gereken Samsun’un aktarma noktası olması için hızlı trenin de Samsun’a erişimi sağlanmalıdır. Samsunlu hemşerilerim İYİ Parti iktidarıyla Samsun’un nasıl bir potansiyele sahip olduğunu görecek” şeklinde konuştu.

“Samsunspor eski günlerine dönecek”

Mesajının sonunda kayyuma atanan ve borç batağından çıkmaya çalışan Samsunspor’a da değinen Akşener, “1965 yılında kurulmuş, 15 yıl önce Süper Lig’de üst sıralara oynamış bir takımın, iki spor bakanının Samsunlu olmasına rağmen, bugün borç batağında kayyuma devredilmesi yerel ve genel iktidarın Samsun’a ne kadar değer verdiğinin en büyük göstergesidir. Oysaki spor takımı illere marka değeri kazandıran önemli etkenlerden biridir. İYİ Parti iktidarının spora ve sporculara verdiği desteklerle inşallah Samsunspor’u yeniden eski günlerine kavuşturup, Süper Lig maçlarını Samsunlu hemşerilerimle birlikte izleyeceğiz” dedi.

Haber: Müberra TAŞÇI KAmeraman: Oğuzhan YÜKSEL

Son Güncelleme: 24.05.2018 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
uğur 2018-05-24 11:27:00

hayırlısı