banner388

Akcagöz’den kongre değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, bugün gerçekleşen CHP’nin 36. Olağan Kurultayı ile ilgili olarak, Kurultay’ın AK Parti ve MHP’ye benzemediğini, demokrasi çerçevesinde geçtiğini söyledi.

Akcagöz’den kongre değerlendirmesi

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, bugün gerçekleşen CHP’nin 36. Olağan Kurultayı ile ilgili olarak, Kurultay’ın AK Parti ve MHP’ye benzemediğini, demokrasi çerçevesinde geçtiğini söyledi.

03 Şubat 2018 Cumartesi 18:23
Akcagöz’den kongre değerlendirmesi

Samsun haber - Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, bugün gerçekleşen CHP’nin 36. Olağan Kurultayı ile ilgili olarak Samsunhaber.com’a yaptığı açıklamada,  “Biz AKP’ye, MHP’ye ve diğer partilere benzemeyen bir şeyi yaşatıyoruz, o da demokrasidir. Yani ilçe kongrelerimizden başlayarak il kongrelerimizde demokrasiyi yaşattık. Samsun’da da biliyorsunuz, 3 adaylı bir seçim oldu. En güzeli farklı fikirlerin bir arada yaşayabilmesidir. Şimdi AKP’nin yaptığı; tepeden bir başkan atadı, bu senin İl Başkanı’ndır dedi. Kime? AKP tabanına. Bunu sorgulayan da yok. Böyle bir demokrasi anlayışını nasıl içlerine sindiriyorlar bilmiyorum ama biz, demokrasiyi Türkiye’ye emanet eden bir siyasi parti olarak, il ve ilçe kongresinde de aynı şeyi yapıyoruz ve burada da Muharrem Bey’in adaylığı var” dedi.


“Demokrasi yeşeriyor”


Henüz oylamaya geçilmediğini belirten Akcagöz, “Sayın Genel Başkan’ın adaylığı var, oylamaya geçilmedi. En güzel kurultay delegesi, 1300 delege kararını verecek ve 2019 yılının vizyonunu şimdiden oluşturacak. Demokrasi yaşıyor, demokrasi yeşeriyor. Samsundaki kurultay delegelerimiz de aynı duygu ve düşünce içerisinde. Diğer delegasyonu konuştuğumuzda da aynı heyecanı ve coşkuyu görüyoruz” diye konuştu.


“İmzayla ilgili bir sıkıntı yok”


Muharrem İnce’nin oylarının mükerrer imzaya düşme olasılığı konusuna da açıklık getiren Akcagöz, “Mükerrer imza konusu söylendi, Divan onunla ilgili bir açıklama yaptı. Şu anda imzayla ilgili bir sıkıntı yok, Muharrem Bey aday olabilecek ve aday oluyor. Dolayısıyla küçük de olsa kamuoyuna yansıyan kriz de çözülmüş oldu. Şu anda konuşmalar da bitti, ben bugün canlı bir şekilde izliyorum, Ankara’dayım. Konukların konuşmaları da bitti, Divan Başkanı olarak Yılmaz Büyükerşen, Divan’ı bağlayacak ve bundan sonra oylamaya geçilecek” şeklinde konuştu.


Yarın da çok önemli başka bir seçim yapılacağını açıklayan Akcagöz, “Yarın Parti Meclisi seçimi yapılacak. 60 kişilik Parti Meclisi oylanacak ve Cumhuriyet Halk Partisi, bundan sonraki politikalarına yön verecek meclis yarın oylanacak. Bugün Genel Başkanlık oylanıyor, yarın meclis oylanıyor“ dedi.


Haber: Dilek Alabulut

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
SinanCk 2018-02-04 13:34:13

Pardon? Kendinizi kandirirsiniz anca. Dün yasanan rezaleti gördük. KK gitmeden CHP ye oy yok.

Avatar
Ahmet 5561 2018-02-04 18:09:09

Allah Kemal kılıçdaroğluna uzun ömür versin allah başıNızdan eksik etmesin ak partinin başarısının temelinde onun varlığı var